Elu, robię dokładnie taką samą trasę w codziennej drodze do pracy. Moja Julka z dieslem 2.0 spala max 6.5 l na bak, a ostatnio w mniejszym wakacyjnym ruchu udało się zejść do 6 l. Najlepsze jest jednak to, że nie zjeżdżam z lewego pasa na trasie![]()
Ale do rzeczy: w zależności od tego jak jeździsz, wybór masz między słabszym silnikiem 1.6 lub mocnym 2.0. Co do benzyny polecam przeczytać kilka postów z tematu 'raport spalania'. Zejście poniżej 8 litrów w Eco jest niemal niemożliwe, a osiągi te same.
Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
Bardzo dziękuję za odpowiedź!
Generalnie nie jestem osobą, która jeździ całą trasę na tej samej prędkości - moja jazda jest dosyć dynamiczna, szczególnie jak się spieszę rano :-)
Słyszałam, że diesle są dobre ale na długie trasy, a nie na jazdę w mieście(szczególnie często stojąc w korkach).
Ale z drugiej strony silniki nowej generacji mają już chyba trochę inną budowę.
Jeżeli diesla, to który silnik byłby lepszy?
wiem, że jak do silnika benzynowego wpakuje się dużą moc to auto pali jak cholera, nie wiem, czy podobnie jest z dieslem?
No i ostatnie pytanie: myślisz, że do 35k znajdę Giuliettę od pierwszego właściciela z polskiego salonu?
ależ Elu we pod uwagę że jak kupisz deisla to możliwe że za czas jakiś do Paryża czy innego Londonu mogą cię nie wpuścić, benzina ta 120 koników będzie w sam raz bo można i lpg założyć i również podnieść moc do 150 koni, minusem będzie mniej miejsca w bagażniczku jak i konieczność częstszych wizyt w serwisie, no i do nowych już firmowego lpg nie chcą ch....je lpg zakładać
nie słyszałem o giuliettcie ale sporo tu posiadaczy mito z lpg i chyba nie mają kłopotów, natomiast ja od lat ujeżdżam zagazowane wozidła i nie mam większych problemów, dobra instalacja i regularny serwis wystarczy do fajnej i taniej jazdy, popytaj szpeniów na forum gazowym na pewno coś podpowiedzą
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-giul...tml#5e2b02fbd4
Może ktoś oglądał na żywo?
Mam tak samo za wyjątkiem podłokietnika który jest z tworzywa, jest wyraźna różnica pomiędzy skórą na fotelu a boczkami i podłokietnikiem z tworzywa. Natomiast prawdziwym sierpowym na moją twarz było każde spojrzenie na mieszki gałki skrzyni biegów i ręcznego - one nawet nie udawały eko skóry. To po prostu cerata. Wymieniłem na skórzane (jednolite czarne) i już nie jestem chłostany ich widokiem![]()
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Z mieszkami to niestety widzę kontynuują tradycję, w 147 też są takie ceratki-szmatki![]()