Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Drewniane elementy "na zamówienie"

heliogabal
    Gość

Domyślnie Drewniane elementy "na zamówienie"

Wymyśliłem sobie coś takiego (co prawda pewnie prędzej mnie ten samochód wkurzy i sprzedam ;]) - te plastikowe elementy na drzwiach w których osadzone są przełączniki, zrobić z litego drewna, pod kolor kierownicy.

Może trochę festyn, a może nie... w każdym razie zastanawiam się czy ktoś robi coś takiego. Znalazłem tylko jedną firmę po pobieżnym riserczu i jeszcze nie pisałem do nich, bo mam pilniejsze rzeczy do ogarnięcia, a pewnie tanie by to nie było.

Ktoś, coś?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Kolega ma frezarkę, która współpracuje a CAD'em i różne cuda z jej pomocą robił ale tutaj nie widzę szans na takie elementy. Za cienkie ścianki, zbyt małe kliny pod guziki itd. Ewentualnie można wnęki obciąć z oryginałów a sam płaski panel dorobić z drewna. Potem to jakoś połączyć. Tylko komu się będzie chciało zrobić taką rzeźbę i za jakie pieniądze. Kwestię wyglądu pomijam.

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Ścianki nie muszą być cienkie, w oryginale są, bo tak łatwiej ten element wykonać z plastiku pewnie, ale po odkręceniu tego widać gdzie i o co się to opiera i w zasadzie zewnętrzna strona może mieć wygląd pudełka, pod warunkiem zachowania paru kluczowych wymiarów.

Największy problem by był z zamontowaniem guzików chyba faktycznie. Nie rozbierałem tego aż tak bardzo, to nie wiem jaka tam konstrukcja. Może da się wkleić po prostu

Wycinanie wnęk odpada, to równie dobrze mogę folią obkleić kawałek ten co na wierzchu jest i uważać temat za zamknięty, ale IMO to by była wioska.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ja nie piszę o grubości oryginału bo to jest nieosiągalne. Ale przy elemencie z jednego kawałka drewna nikt nie wyfrezuje takiego profilu o grubości rzędu 10 mm. To na 99% pęknie. Jeśli nie przy produkcji, to potem z racji zmian temperatur i przede wszystkim wilgotności.