Strona 24 z 31 PierwszyPierwszy ... 141516171819202122232425262728293031 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 303

Temat: Oryginalne radio + odtwarzacz mp3

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

zmieniarka MP3, to urządzenie, które jest widzialne przez RADIO, jak zwykła zmieniarka.
    Jeśli standardowy zestaw głośnomówiący działa z zmieniarką CD, to dlaczego miałby nie działać z zmieniarką mp3?

Wydaje się być logiczne. Ale pewność będziesz miał, jak przetestujesz - lub znajdziesz kogoś z zestawem głośnomówiącym. Ja takiego nie posiadam.

Użytkownik Świeżak Avatar szejker
    Mieszka w
    Strumień
    Auto
    Alfa Romeo 147 TI 1,6 120KM

Domyślnie

Hej :-) Mam AR z 2005r i nie mogę wymusić trybu zmieniarki. Czy zmieniarka yatour będzie działać bezproblemowo? Jeśli tak, to dlaczego wtedy działa tryb zmieniarki? Może to zwykłe mostkowanie pinów? Mostkowałem data-in z data-out i nic. Patrząc logicznie to chyba należałoby zmostkować pin który ma znaczek włącznika (jak na przekaźniku). Chyba że to po prostu wyjście +12v do uruchomienia zmieniarki...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

z mostkowaniem to nie kombinuj, bo jeszcze zwarcie zrobisz, i będziesz miał całe radio do kupienia

Zmieniarka yatour jest podpinana tak, jak zwykła zmieniarka, dlatego radio myśli, że to standardowa zmieniarka CD.
    Jeśli chodzi o wymuszenie trybu (ON+SRC), to ktoś wyżej pisał, że zadziałało z kierownicy (on na radiu + src na kierownicy). Kombinuj.

Mieszka w
    Strumień
    Auto

Domyślnie

Super, tylko jaka jest zasada działania, że radio wykrywa zmieniarke??

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156FL 1.9 JTD 16v

Domyślnie

Cytat Napisał szejker Zobacz post
    Super, tylko jaka jest zasada działania, że radio wykrywa zmieniarke??
    Komunikacja z urzadzeniem prawdopodobnie po jakims specyficznym dla producenta protokole.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 115KM

Domyślnie

ja kiedys kupiłem złącze tego typu http://allegro.pl/wejscie-aux-blaupu...517413443.html groszowe sprawy jak widać, śmiga jak ta lala, działa bez problemu włączam normalnie radio, wciskam src i przełącza się na changer bez problemu ;D

Mieszka w
    Strumień
    Auto

Domyślnie

Czyli? Dalej nie kminię tego uciętego kabelka w tej wtyczce z aukcji. "Często zadawane pytanie: po co jest czerwony kabel Odpowiedź: nie aktywuje wejścia aux". Czyli?? Bo albo ja jestem niekumaty, albo ten kto to pisał miał pałę z polskiego. "Nie aktywuje wejścia aux"... Podłączenie tego kabla nie aktywuje zmieniarki? Czy może podłączenie aktywuje zmieniarkę? Jak podłączenie aktywuje zmieniarkę, to do czego podłączyć? Do masy? Do 12V?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Co do tego dodatkowego kabla. Nie udzielę dokładnej odpowiedzi, ale jak szukałem info o Yatour to wpadłem na forum Stilo. Tam pisali aby przy podłączeniu zmieniarki Yatoura zmostkować te dwa wystające kabelki. Ja tego w 147 2003 nie zrobiłem i zmieniarka działa bez problemu. Wcześniej miałem kabelek i też tylko podpiąłem i działał bez problemu. Więc IMO po prostu kupić to co chcemy, podłączyć kostkę i jak działa to ok, jak nie to szukać odpowiedzi

Kabelek do mp3 to fajna opcja tanim kosztem. Trzeba jednak pamiętać aby kupić odpowiedni (poszukać w temacie), gdyż te najczęściej polecane są mono. Stereo z tego co pamiętam miał dwa wyjścia do podłączenia i do tego potrzebujemy przejście na jeden wtyk minijack. Coś takiego:
    http://archiwum.rms.pl/wejscie-sygna...-2xrca-ks14010
    +
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/ka...538087689.html

Ja przesiadłem się na zmieniarkę bo w kabelku wkurzało mnie wymuszanie trybu zmieniarki, jak robimy częste postoje to jest to trochę upierdliwe...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar konrad53
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Z tego co czytam to nie wszystkie zmieniarki chcą od razu współpracować z Alfami macie jakąś sprawdzoną z bluetoothem, która działa w 147? Czy raczej nie warto w to inwestować i bezpośrednio podpinać telefon kablem lub pendrive?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156FL 1.9 JTD 16v

Domyślnie

Cytat Napisał konrad53 Zobacz post
    Z tego co czytam to nie wszystkie zmieniarki chcą od razu współpracować z Alfami [emoji14] macie jakąś sprawdzoną z bluetoothem, która działa w 147? Czy raczej nie warto w to inwestować i bezpośrednio podpinać telefon kablem lub pendrive?
    Ja proponuje inne rozwiązanie. Miałem u siebie, ale niestety mój telefon ma coś nie tak w andoridzie i niestety jakość dźwięku była kiepska. Inne telefony działały ok. Np. Lumia 635, 720.

Kupujesz moduł BT audio z aliexpress (ok 5$) lutujesz do radyjka i masz radio z BT Jak ktoś potrafi ogarnąć trochę programowanie to dokłada Arduino i ma sterowanie z kierownicy piosenkami z telefonu

Jak ktoś chce to moge pomoc w realizacji takiego bajeru. Moj póki co czeka w szufladzie na aktualizację androida do lolipopa...