Kolego, zawiń czujnik na komputer gąbką, szmatą albo obłóż ociepleniem do rury, zacznie dobrze pokazywać. Chłodzi go powietrze pod maską, z kolei latem w korku czujnik zawyża... po pod maską piekło od wydechu...
Kolego, zawiń czujnik na komputer gąbką, szmatą albo obłóż ociepleniem do rury, zacznie dobrze pokazywać. Chłodzi go powietrze pod maską, z kolei latem w korku czujnik zawyża... po pod maską piekło od wydechu...
Witam Podłącze się pod temat. Od niedawna jestem posiadaczem 156 2.5 v6 i mam pytanie. Poprzedni właściciel wsadził zły czujnik podający temperaturę do ecu i uciął wtyczkę. Moje pytanie brzmi mógłby ktoś podpowiedzieć jak w kolejności idą kolory kabelków do tej wtyczki (kostka trzy piny)u góry równolegle są dwa piny i jeden na dole po środku. Za odpowiedz będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Jeden to masa a dwa to napieciowe,
W czujniku jeden styk jest współny dla obydwu czyjników czyli masa.
Reszta to bez znaczenia.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Panowie, ja mam jeden czujnik 3pinowy, wymieniłem juz kilka zegarów i kazdy pokazywał dużo wyższą temperature niż FES. Jak to jest mozliwe skoro jest jeden czujnik podający na FESa i na zegar w kabinie?
To sá z integrowane dwa czujniki
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Kolego ja z innej beczki mam diesla 156 1.9jtd ,a mam do kupienia w holandii 2,5 z gazem 2001 na fullu jak sie sprawuje to auto? Pozdrawiam Michał
Na forum sa setki postów na ten temat. Nawet o lpg jest oddzielny dział i tam jest dobry watek.