Panowie poszukuje metalowych spinek na jakie montowane sa maskownice lusterek ma ktos jakieś namiary ?
Panowie poszukuje metalowych spinek na jakie montowane sa maskownice lusterek ma ktos jakieś namiary ?
Zadzwoń do ASO i zapytaj. Takie pierdoly do najszybciej tam dostaniesz.
Chyba będę musiał. Poprzedni właściciel połamał plastiki i umocował zaślepkę na klej. Może ktoś ma w klamotachdlatego pytam
Załóż temat w dziale bazar lub dzwoń do ludzi, którzy sprzedają części. Jest tyle 156-ek rozebranych, że na pewno znajdziesz sprawną zaślepkę. Skoro plastiki połamane, to po co Ci same spinki...?
Spinkę mocuję do plastiku bo połamany jest ogranicznik żeby blaszka nie wypadła. i jeszcze wciskam w otwory przystosowane w karoserii
Mocując spinkę jedna płoza do plastiku za pomocą elastycznego kleju załatwiam wszystko i plastik siedzi. Próbowałem dobrać jakieś inne mocowanie ale otwór w karoserii nie pasuje a raczej nie mam ochoty ciąć blachy itp. Znalazłem jakąś uniwersalna na Allegro i spróbuje coś zmodyfikować tak ze temat uważam za zamkniety
Ta spinka musi siedzieć bardzo mocno. Żadne klejenie nie da porządanego efektu. Uparłeś się przy swoim nie wiedzieć z jakiego powodu. Koszt całej zaślepki to czasem 20 zł. nową w ASO kupiłem kiedyś za 38 zł...
To nie jest naprawa za grosze. To bezsensowne grzebanie i strata czasu. Potem się nie zdziw, jak Ci na mrozie odpadnie zaślepka przy trzaśnieciu drzwiami. Poza tym każdy demontaż zepsuje ją na nowo. Inna kwestia, że założyłeś temat o spinki a one nie są Ci wcale potrzebne. Druciarstwo to nie oszczędność...
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 11-08-2015 o 09:36