Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

KoG to kurz, nie ma na to rady - podobno u kogoś po myciu przestał się kurzyć, ale ja nie zauważyłem. KoG kurzy się niewiarygodnie, w porównaniu do fusso żeby zostać w obrębie jednej firmy, jest przepaść, fusso jest praktycznie wolne od tej wady. Wyglądem KoG też nie zachwyca - powiedziałbym że szklistość na poziomie ciut lepszym niż 1000p, doopy na pewno nie urywa, nie wygląda o wiele lepiej niż fusso które na dodatek kryje rysy więc na aucie które nie jest po korekcie może się okazać że fusso będzie sprawiać lepsze wrażenie. Do Dark Angel przepaść pod względem wyglądu, angelwax daje głębię i "mokry wygląd" (wetlook), KoG jest szklisty.

Ja właśnie sprzedałem Dark Angel (w 30 min od wystawienia poszedł ), na przyszły sezon celujemy w coś z wyższej półki: może Titanium a może Glasur, chyba że coś innego ciekawego się objawi.

Cytat Napisał eggon Zobacz post
    Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś quick detailera, ostatnio nakładałem wosk i szukam czegoś do aplikacji zaraz po umyciu. ktoś cos poleca?
    Do nakładania zaraz po umyciu Finale albo Angelwax QED: psikasz, przecierasz i zapominasz.
    Ostatnio edytowane przez KHOT ; 11-08-2015 o 11:11
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Garwolin
    Auto
    156 2.4 20V 03', 147 1.9 JTD 06', 159 2.0 JTD 10'

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    Dark Angel mnie nie przekonał zupełnie.
    a możesz napisać coś więcej bo właśnie dotarła do mnie paczuszka z Dark Angelem (mały słoiczek) i planowo miał iść na 159 czarną po korekcie, ale że jeszcze mam 2 tygodnie do zabawy więc mam czas na zmianę DA na coś lepszego.
    Mi najbardziej zależy aby przyciągało jak najmniej kurzu bo wygląd to nawet przy obecnym Collinite 476 mi odpowiada.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Może dlatego, że to było testowo położone na kawałek elementu (50/50) na masce - nie było ogólnego wrażenia jak wygląda np całe auto zrobione DarkAngel.
    Fakt faktem, że w zestawieniu z KoGiem i Fusso - przegrał jak dla mnie, ale to tylko moja opinia. Co ciekawsze - Fusso bardziej przyciemnił lakier niż DarkAngel.
    Wiadomo, że z opinią jest jak z :dupa: każdy ma swoją, ale no nie przekonało mnie.
    Mam resztkę KoGa spróbuje go jak się tylko da zużyć i będę szukał czegoś co nie przyciąga tak kurzu.
    Na pewno na zimę wpadnie Fusso - bo cenowo na zimę chyba nie ma konkurenta, a jak będzie się sprawdzał to może zostanie też na lato.
    Póki co - czekam na rękawice, żeby umyć auto i na Cromę położyć AngelWaxa - może on mnie przekona zobaczymy.
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Fusso 12 months nie podbija wg mnie looku. W porównaniu do wosków carnauba jest słabo. Chyba każdy syntetyk tego typu tak ma. Nie mam dużego doświadczenia ale kilka wosków wypróbowałem i dla wyglądu tylko carnauba a dla trwałości syntetyk. Z lenistwa własnego wole syntetyk mam lepsze zajęcia niz comiesięczne woskowanie aut

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wax Paradise
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Różne

Domyślnie

Nie każdy syntetyk tak ma. Są sealanty, które dają świetny efekt. Poczytaj co piszą w UK: http://www.detailingworld.co.uk/foru...d.php?t=338455

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Tak, duragloss. Jest tez Zaino. Kiedyś wypróbuje jak sie fusso skończy.
    Poki co minęły 2 z 12 mcy i fusso daje rade.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

A meguiars premium quick wax? Lepsze od tego sonaxa?

Użytkownik Ogier Avatar blood_dd
    Mieszka w
    Busko-Zdrój
    Auto
    AR 147 TS 1.6 120KM 2004r.

Domyślnie

Poorboy's Natural Look Dressing. Jakie są wasze opinie? Efekt zadawalający jeśli chodzi o pielęgnację wnętrza auta? Co polecacie do pielegnacji skory? Ostatnio miałam Duragloss Leather Conditioner.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

PB NL = dobry dressing, dobry efekt wykończeniowy

Do skór masz np. Colourlock'a, Furniture Clinic. Ew. masz też zestaw Zymol'a do skór (co kto lubi)
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał KHOT Zobacz post
    KoG to kurz, nie ma na to rady - podobno u kogoś po myciu przestał się kurzyć, ale ja nie zauważyłem. KoG kurzy się niewiarygodnie, w porównaniu do fusso żeby zostać w obrębie jednej firmy, jest przepaść, fusso jest praktycznie wolne od tej wady.

Nałożyłem na maskę DG #111 żeby porównać z KoG. Po dwóch dniach DG jest tak samo zakurzony jak Soft99. Nie ma co się oszukiwać, że na czarnym lakierze jest jakiś super wosk, którego kurz się nie ima. Może na jasnych lakierach jest jakaś różnica, ale na czarnym żadnej. Ewidentną przewagą #111 nad KoG jest bajecznie łatwa aplikacja i równie łatwe docieranie. Nakładanie i ścieranie KoG na ciemnym jest wyjątkowo upierdliwe - szczególnie na jałowym lakierze wychodzą mazy i trzeba cudować żeby to jakoś wyglądało (na niespecjalnie przygotowanym lakierze nie było większych problemów). Acha, fusso też mam i nie zauważyłem, żeby na czarnym kurzył się mniej niż KoG.