Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: GT, GTV a może 159?

Użytkownik Rowerzysta Avatar KMucha
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    --- Alfa GT Blackline --- była AR 147 GTA 3.2 V6 250 KM, AR 156 SW 1,9 JTD '

Domyślnie GT, GTV a może 159?

Heja! Moja Alfa 147 GTA trafiła w bardzo dobre ręce. Teraz czas na poszukiwanie czegoś nowego, tj. tańszego - około 15k plus 2-3 na pakiet startowy

Najbliżej jestem kupna Mazda MX-5 1.8 z torsenem. Ale przeglądając oferty na otomoto zerkam zazdrośnie w kierunku każdej Alfy, chciałbym zostać przy marce.

Zawsze chciałem GTV. Od dziecka. To miał być mój pierwszy samochód ale wtedy bałem się kosztów. Jak wygląda sprawa z awaryjnością tego modelu (2.0 ts, 2.0 jts) o 3.0 nie pytam, wiem, że silnik jest genialny ale nie wiem czy za takie pieniądze warto szukać.

Mniej awangardowe ale ładne GT. JTD-ka miałem w 156-stce i byłem zadowolony. Ale diesla już nie chce. 2.0jts?

A może 159? Nie wiem nic o tym modelu. Awaryjność? Spalanie itp to pierdoły. Oby się nie psuło

Jakieś propozycje? Może forumowicz coś sprzedają?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    147 TI 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Za dobrą 159 trzeba zapłacić ok. 25k. Poniżej są powypadkowe, albo mocno wyeksploatowane.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Teraz jest dobry moment na kupno Gtv w Polsce. Ceny osiągnęły dół i teraz już będą tylko rosnąć. Wystarczy spojrzeć, jak one wyglądają na zachodzie.
    Niezależnie z jakim silnikiem, będzie drożeć. Oczywiście najszybciej Spider i Gtv z Busso. Myślę, że w Twoim budżecie znajdziesz 3.0, najwyżej trochę więcej czasu zajmie Ci targowanie się

Co do GT, jest dużo przyjaźniejsza i wygodniejsza od Gtv (pozycja, wyciszenie, przestrzeń, etc.), ale oferta benzynowa ma rynku dosyć słaba.

- - - Updated - - -

Co do JTS - ile ludzi, tyle opinii. Ja osobiście trochę dostałem po dupie od TS-a, więc chyba bym nie kupił... Jedno jest pewne, dużo szybciej traci na wartości niż wersje JTD.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar bajtek5
    Mieszka w
    Szczecin / Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.0

Domyślnie

Zerknij na ta ofertę, od Alfaholika, Bella wygląda na zadbaną oraz stoi na przepięknych kapciach, dodatkowo w środku naprawdę fajne utrzymana stylistyka czerni.

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#42f4449b00

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar LesioW
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR GT Rosso Radicofani

Domyślnie

Polecam tą 159 powyżej - często ją widuje w Rudzie i bardzo dobrze się prezentuje. Około 15k to też i 20k

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar bajtek5
    Mieszka w
    Szczecin / Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.0

Domyślnie

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...9e6a8;promoted

Myślę, że obok tej oferty nie przejdziesz obojętnie - wyposażenie, jedne z najpiękniejszych felg i zrobiony wydech za.. 15 tys! Alfista płakał jak sprzedawał.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

Gtv z jtsem posiadam ponad dwa lata, serwisuje ją w aso fiata w świdnicy i koszty usług czasem mnie dobijają, ale nie rujnują ;] . Co do silnika to powiem że fajnie brzmi jak na 2.0, na trasie też daje rade... Przyspieszenie rewelka. Koszty utrzymania, do zaakceptowania. Zaskakujących awarii unieruchamiających autko brak, dwa razy byłem nią nad morzem z żoną i synem;p spalanie 9,5-10 średniego... Większość to są krótkie odcinki po mieście. Ceny części są ok tylko usługa w aso droga;]

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał bajtek5 Zobacz post
    Zerknij na ta ofertę, od Alfaholika, Bella wygląda na zadbaną oraz stoi na przepięknych kapciach, dodatkowo w środku naprawdę fajne utrzymana stylistyka czerni.

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#42f4449b00
    Felgi osobno do sprzedania wystawione. Pytałem goscia co ma za zawieszenie,że tak nisko leży. Byłem pewny,że gwint. I tu cytuje: "kupiłem sprężyny -40mm i ściskałem je na gorąco" . Patrząc po opisie aukcji -czysty german tuning . Można było mniej się męczyć i chlasnąć springi Black&Decker'em . Choć to nie znaczy ,że auto ruina ale podszedłbym z dystansem.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał bajtek5 Zobacz post
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...9e6a8;promoted

Myślę, że obok tej oferty nie przejdziesz obojętnie - wyposażenie, jedne z najpiękniejszych felg i zrobiony wydech za.. 15 tys! Alfista płakał jak sprzedawał.
    Zacnie się prezentuje. Kolor biały i czarny dach z czarnymi felami -cudo. Po środeczku też nie widać mega zużycia jak w niektórych rodzynach z przebiegiem 120tkm

Użytkownik Rowerzysta Avatar KMucha
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    --- Alfa GT Blackline --- była AR 147 GTA 3.2 V6 250 KM, AR 156 SW 1,9 JTD '

Domyślnie

Odświeżam temat To zabawne ale kompletnie zapomniałem, że go założyłem. Kupiłem MX-5 ale chcę wrócić do Alfy) I tytuł tematu dalej aktualny, kilka pytań z tego co nie znalazłem:
    - GTV: bać się awaryjności? jak z częściami? (najlepiej niski przebieg i skóra)
    - GT: wiem, że 1.9 jest genialny ale nie chciałbym klekota w coupe. 2.0 jts? Warto się pchać w twin sparka? (wymarzona niska cena 16-18, bo chciałbym trochę "pomodzić")
    - 159: mętlik w głowie. raczej 1,9 lub 2,2 benzyna. W opcji zawsze 1.9 jtdm. Kupię za 18 coś wartego uwagi? (najlepiej skóra)

Jeżeli macie jakieś propozycje aut ze znajomych źrodeł to będę wdzięczny. Tak jak wspomniałem najlepiej 18k, mam na auto 20k.