Blaszka to max pomysł czy tylko to spełnia swoja role w końcu to uszczelka. Gdzie takie coś można dostać na zamówienie u blacharza czy jak coś takiego zorganizować?
Blaszka to max pomysł czy tylko to spełnia swoja role w końcu to uszczelka. Gdzie takie coś można dostać na zamówienie u blacharza czy jak coś takiego zorganizować?
w 166 też mieliśmy podobnie z tą rdzą na tej listwie. To nie rdzewieją drzwi a cena listwy nie jest kosmiczna więc po wymianie bedzie jak dawniej![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
100 zł za jedną w ASO, a trzeba wymienić 4, to daje 400zł. Narazie postaram się gdzieś znaleźć w dobrym stanie używaną, później uderze do sprzedawców na allegro, może tanifiat by miał coś takiego taniej. Mi też się wydaje że blacha zamiast gumy to coś nie tak, no bo to jednak uszczelka. Coś wymyśleć muszę, bo nie mogę tak jeździć, niby nikt nie widzi, ale ja wiem że ona tam jest :p Jak wyczerpię wszystkie pomysły to pozostanie ASO.
witam!!!
koledzy nie narzekajcie!"podskórna" rdza w listwach ozdobnych to bolączka większości aut,gdyż mają podobną konstrukcję.
akurat alfy wypadają jeszcze nie najgorzej...
peugeoty,renault,toyoty,hyunday,bmw w porównywalnych rocznikach listwy mają całe w bąblach.
w swojej wymieniałem tą listwę w prawych tylnych drzwiach.niestety żeby ją wymienić konieczny jest demontaż klamki.listwa dosyć mocno jest wciśnięta na krawędź drzwi i mozna łatwo uszkodzić lakier zdejmując ją z zewnątrz.
najlepiej do jej ściągnięcia zabrać się od strony szyby po uprzednim jej opuszczeniu.przydatny jest do tego haczyk z drutu lub sztywnej blachy.
nową listwę zakładamy po uprzednim spryskaniu wewnętrznej strony np.WD40
pozostałe listwy zdejmuje się podobnie.
ja kupiłem używkę od "szwagrów" z ciechanowa cena 50zł stan bardzo dobry.
to ich numer telefonu:502226970
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...
Odnośnie rdzewiejących listw mogę potwierdzić słowa kolegi andro34- miałem dokładnie taki sam problem w 8 letnim escorcie i 8 letniej xsarze. Można to raczej uznać za standard w kilku- kilunasto letnich samochodach
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
mam do wymiany wszystkie 4 uszczelki dramat. 100zl za jedna nowa to już jest samogwałt.
jak byście chcieli troszkę więcej rdzy to polecam poszukać pod dywanikiem kierowcy. trzeba trochę zdemontować ale na bank coś się tam będzie dziać. zdiagnozowane w mojej alfa sprzed 2000r. do tego podwozie mało kto tam zagląda ale też tam rudzielec się kręci i robi spustoszenie szczególnie jak ktoś gdzieś na krawężniku zawisł, przytarł i zabezpieczenie antykorozyjne zostało uszkodzone. profilaktycznie po zimie umyłem podwozie by błoto i i sól zmyć i będę robił konserwację bollem.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Mam jedną nową taką do sprzedania, na 95% przednie prawe drzwi. Cena 60zł