Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Czy fotele-siedzenia w AR156 są wygodne?

TREMOR
    Gość

Domyślnie Czy fotele-siedzenia w AR156 są wygodne?

Spotkałem się z opiniami różnych kierowców,pasażerów, że fotele (przednie- kierowca) oraz pasażerów na dłuższe trasy nie są tak wygodne ja się oczekuje!!! JAKIE WY macie opinie? np. porównując z innymi porównywalnymi markami! Pozdro. "10LETNI" POSIADACZ AR156.

Alfor.GTA
    Gość

Domyślnie

Tak, wygodnie. Kilka lat smigalem honda i plecy zapadały mi się w fotel, pomału zaczynałem przypominać coś na wzór dromadera

mrutyś
    Gość

Domyślnie

15 godzin jazdy 1300km wychodzę i mam się świetnie... jak dla mnie te fotele są super... nie wiem może ja mam pancerne plecy

adasco
    Gość

Domyślnie

mam nadwage i obciazony kregoslup - na fotele nie narzekam. Ewentualnie moglby miec dluzsze siedzisko i regilacje kata jego pochylenia. Najbardziej brakuje mi podlokietnika - ale to juz wina wersji.....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ja może inaczej odpowiem na to pytanie, które moim zdaniem nie powinno raczej zaistnieć ponieważ mało jest marek mogących się pochwalić seryjnie tak wygodnymi i dobrze wyprofilowanymi siedzeniami.

Mianowicie miarą ich dobrego dostrojenia oraz wygody są między innymi opinie i wrażenie użytkowników innych aut, którzy wsiadając do mojego samochodu nie mogą się uchronić od stwierdzenia, jakież to wygodne fotele ma AR i jak dobrze się w nich siedzi szczególnie w zakrętach (nawet kierowcy VW nie powstrzymują się przed pozytywnym komentarzem...). Trzeba jednak pamiętać, że każdy ma indywidualną fizjonomię i niektórzy mogą czasem odczuwać pewien dyskomfort z jakiegoś mi np nie znanego powodu.

Jednakże jest mankament, który mnie osobiście wkurza i psuje trochę idyllę jazdy AR.
    Wspomniane wcześniej siedzenia można było trochę niżej zamocować, niestety nikt o tym nie pomyślał, a na dowód głupoty inżyniera projektującego mechanizm regulacji wysokości, można zobaczyć, iż zajmuje on około 5 cm, i dlatego siedzenie pasażera jest umocowane na dystansach, żeby nie było niżej od kierowcy!!!

Skądinąd wiadomo, że niżej osadzone fotele to mniej miejsca z tyłu dla pasażerów, ale przecież nie zawsze za kierowcą siadają koszykarze a alfa w końcu ma najwięcej frajdy sprawiać prowadzącemu!

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Wporównaniu z innymi markami jest dobrze, w porównaniu ze 164 ..... jest gorzej. Moim zdaniem w 156 są fotele takie, które mają dobrze trzymac plecy- pierwsze moje spostrzeżenie było takie, że są one ciasne- ale to jest wóz klase niżej niz 164. Tremor ma za zadanie przejechac się Passatem B5 tudzież B5,5 i przestanie miec wątpliwości co do foteli w 156.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

cin_ek
    Gość

Domyślnie

siedzenia są bardzo wygodne parę razy zrobiłem już wycieczki ponad 100 km w jedną stronę i wysiadając nie czułem bólu pleców ani zmęczenia. Innymi jeździłem jako pasażer i niekiedy było kiepsko.Fotele w Citroenie Picasso są np twarde jak kamień. Miłe jest uczucie kiedy się wsiada a siedzenie Cię obejmuje ale w GT jest jeszcze lepiej

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Wporównaniu z innymi markami jest dobrze, w porównaniu ze 164 ..... jest gorzej. Moim zdaniem w 156 są fotele takie, które mają dobrze trzymac plecy- pierwsze moje spostrzeżenie było takie, że są one ciasne- ale to jest wóz klase niżej niz 164. Tremor ma za zadanie przejechac się Passatem B5 tudzież B5,5 i przestanie miec wątpliwości co do foteli w 156.
    Racja z tymi B5, ale 164 ma inne zadanie niejako w polityce marki AR. Ma to być auto wygodniejsze a nie stricte sportowe więc i siedzenia ma zapewne bardziej rozbudowane pod względem komfortu aniżeli trzymania bocznego np. Co do ciasnoty w 156 jest to akurat ta dobra strona moim zdaniem bo właśnie dzięki temu nie lata człowiek na siedzeniach, i lepiej czuje co się z autem dzieje.
    Jednym słowem nasza marka pod tym względem nie może mieć kompleksów.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

U mnie siedzenia są dobrze wyprofilowane, czuje w nich samochód i siedzi mi się wygodnie, jednak przy dłuższych trasach >100km bardzo brakuje mi regulacji odcinka lędźwiowego, może to ze względu na "sylwetkę informatyka" ale myślę że każdemu ta regulacja dała by dużo.

Teściowa na tylnej kanapie powiedziała że tam się bardziej leży niż siedzi - więc na komfort nie narzekała.

Ja porównując głównie do C3 mogę powiedzieć że Alfa ma sto razy lepsze fotele, ale np. w S40 są dwie regulacje więcej i to czyni fotel dużo bardziej do dopasowania, chociaż nie są tak kubełkowe jak w 156.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

dobrze mi się w nich siedziało , przjechałem w nich pół europy i całą Polske i nie narzekam
    za to skoda octavia ma tak twarde siedziska że po 300km trasy nie mogłem wytrzymać.