Sprobuje bez tempomatu...we czwartek lece do KRK i zobacze...jezdzilem poprzednio a6 1.9 tdi 131KM i na trasie Psl-Wroclaw mniej spalalo. Zaznaczam w a6 skrzynia 5 a obroty 3-3.5 tys co odpowiada predkosci 140...160 a w AR skrzynia 6 biegowa a obroty na jakich jechalem to max 3 tys. Byc moze opory powietrza i toczenia kół sprawiaja takie spalanie....w A6 opony 205/55 17 cali a w AR 235/45 18 cali...marka opon byla ta sama w A6 i AR. W A6 tez tempomat non stop na.tej trasie
Ostatnio edytowane przez PASZA ; 18-08-2015 o 23:10
Tdi - pompowtryski
Jtdm - common rail.
Poczytaj o tych dwóch odmiennych sposobach zasilania paliwem silnika.
I zrozumiesz różnice.
(zaraz pewnie poleca hejty "fanatyków" jtdm że tdi to zło i na bank pali Tobie więcej :-P)
Użytkuje zarówno tdi i jtdm, i niestety bilans spalania, jest na niekorzyść dla jtdm.
Trasa na Węgry i powrót, autostrady Niemcy, Czechy, Austria, Węgry. W aucie żona, ja i dwójka dzieci + cały bagażnik zapchany. Na tempomacie 150. Spalanie przy dystrybutorze 8-8,2l/100. Jestem pozytywnie zaskoczony![]()
Ogólnie to wysiadać się nie chciało i żadnej awarii nie było (no prawie żadnej), więc wyprawa na plus. A w samych Węgrzech WSZYSCY kierowcy alf machają. Naprawdę wszyscy!![]()
Dostałem mój przyszły samochód do przetestowania... około 300 km przejechane, 1/3 korek w dużym mieście, 1/3 autostrada z przelotową prędkością 160 km/h 1/3 trasa drogami krajowymi 70-100 + trochę miasta. Klimatyzacja cały czas, wg komputera 6.9 2,4 210 km, zablokowane klapy, egr i dpf na pokładzie. Z dystrybutora nie wiem, bo zalałem po korek przed oddaniem.
W korku 2.4 to potrafi spalić leciutko 15 na 100, tak że tego...