100 km, LUX
100 km, LUX
Czytałem na innych forach, ogólnie w google, ale chce się poradzić alfistow. Niestety nigdzie nikt nie wspomina o docieranie zagazowanego silnika. Ten co składa mówi, że musi pochodzić odpalony jakieś 6 godzin bez obciążenia. Inni na forach piszą, że musi być jezdzony od samego początku bez przekraczania 3000 obr. I już sam nie wiem.
Za starych dobrych czasów docierka to byla normalna jazda na niskich obrotach (możliwe że do 3000obr) i tak przynajmniej przez 10 000km. To przynajmniej brzmi rozsądnie. Bo docieranie 100km albo na wolnych przez 6 godzin to brzmi jak żart.....
Jak mi koleś tsa robił to mówił 5000tys km do 3000obr/min max i wymiana oleju.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
3000 obr to by się zgadzało a co do ilości kilometrów to też myślę że do 5000km by wystarczyło. Wymianę pierwszego oleju bym zrobił coś przy 1000km.
Mnie uczono że pierwsza wymiana po tysiącu km. Następna już normalnie. A docieranie jakieś 2000 km.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
A może rzeczywiście po 1000 km wymiana. Już nie pamiętam![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
10000 to duuuża część życia TS-a
po drugie nie wiem co kolega chciał powiedzieć mówiąc remont silnika, dokładnie co było zrobione.
Ostatnio edytowane przez CINEKX81 ; 19-08-2015 o 21:23
Tak przy okazji czytałem instrukcję do V40 i w instrukcji jest zawarty opis jak postępować przy nowym aucie. Pokrywa się to z tym co Dziubek napisał.
Docieranie trwa 2000km. Pierwsza wymiana oleju po 1000km, druga po 2000km. Później normalnie. Podczas docierania nie należy unikać wysokich obrotów i dużych obciążeń silnika. Zabroniona jest jazda z małą prędkością a przy wysokich obrotach. Dodatkowo jest rozpiska na którym biegu do jakiej prędkości się można rozpędzać (taki ekwiwalent prędkości obrotowej, może nie wszystkie modele miały obrotomierz).