Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Neonixos666 Zobacz post
    marti dzięki za opinie właśnie zastanawiałem się nad tym co pisałeś i czy rzeczywiście za taką kwotę można coś kupić i nie włożyć worka pieniędzy. Chciałbym kupić alfę bo strasznie mi się podoba ale jeśli zakup za 20tyś będzie opatrzony dużym ryzykiem ze zostanę przekręcony to jeszcze się zastanowię. Strasznie duża rozbieżność jest cenowa tych alfa ten sam rocznik, przebieg i wyposażenie a różnica może być nawet 6-8 tyś albo starsza z większym przebiegiem może być znacznie droższa niż młodsze auto z mniejszym przebiegiem. Chyba jak nie kupię od pierwszego właściciela albo sam sprowadzę to na bank nie będzie to dobry zakup.

Zastanawiałem się nad 156 po FL ale ten tył mi się nie podoba- moli go też trochę odświeżyć.
    Cofanie się do 156 nie ma większego sensu. Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem jest przewiezienie na kołach auta z zachodu. masz równowartość 5 tysięcy euro.

masz ponizej to co mieści sie do Twojej kwoty. Przynajmniej będzisz wiedział co masz.

http://www.autoscout24.pl/wyniki?cid...sttype=&adage=

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Szczytno
    Auto
    Mazda 323F BJ 2.0 DITD

Domyślnie

w sumie przy samej granicy mam rodzinę więc mam gdzie się zatrzymać po jeździe (jestem z Mazur) i poszukać belli

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Może będzie to reklama, ale....może mnie nie zlinczują;-)
    Kolega LukeMazur ma wystawioną za bodajże 25k. Zadzwoń dogadaj się.
    Osoba znana, miłośnik Alf, dodatkowo zerkniesz sobie u niego na kanale co w aucie siedzi.
    Moim zdaniem opcja lepsza niż ciągnie auta, tutaj masz już przynajmniej auto sprawdzone pod kątem technicznym. Sądzę bowiem, że Łukasz nie wcisnąłby jakiejś padliny. Dzwoń, gadaj, a na pewno się dogadacie:-D

P.s Luke (skrzynkę piwa wisisz jak dojdzie do transakcji) :-D :-D :-D :-D :-P :-P :-P

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Szczytno
    Auto
    Mazda 323F BJ 2.0 DITD

Domyślnie

Cytat Napisał marti Zobacz post
    jeśli ktoś sprzedaje za 20 tyś, z zapasem na ew negocjacje, oblicz od tego koszt sprowadzenia auta, opłaty (jeśli są), przygotowanie do sprzedaży (pranie, czyszczenie etc) i na końcu zarobek, to pojawia się pytanie za ile on to kupił??
    A za ile On to kupił sprzedając za 25500? z malowaniem dwój elementów?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

A za ile On to kupił sprzedając za 25500? z malowaniem dwój elementów?
    Zapytaj Luka.
    Widzisz różnice między osobą stałe handujaca "trupami" sciaganymi zagranicy, składanymi z dwóch lub trzech, a osoba która sprzedaje Ci towar bez korekty licznika, w dobrym stanie technicznym? Piszesz o malowanych dwóch elementach, no cóż....życzę szczęścia w szukaniu bezwypadku, nie malowanego, nie styranego życiem za 20k na gotowo.
    Nie bronie Lukasza, cena pewnie z czegoś wynika. Jednak jest i tak wyższa o 5,5k niż Twój budżet. 1/4 budżetu...

Powodzenia

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Szczytno
    Auto
    Mazda 323F BJ 2.0 DITD

Domyślnie

Akurat malowanych elementów się nie boje bo ciężko znaleźć samochód bez napraw po parkingowych obiciach czy otarciach. Oglądając zdjęcia myślę ze jego oferta jest adekwatna do stanu nie ma się do czego przyczepić. Tak jak pisałeś za cienki z kasą jestem do tego egzemplarza no ale może znajdzie się jeszcze coś w dobrej cenie dla mnie.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto

Domyślnie

Akurat malowanych elementów się nie boje bo ciężko znaleźć samochód bez napraw po parkingowych obiciach czy otarciach. Oglądając zdjęcia myślę ze jego oferta jest adekwatna do stanu nie ma się do czego przyczepić. Tak jak pisałeś za cienki z kasą jestem do tego egzemplarza no ale może znajdzie się jeszcze coś w dobrej cenie dla mnie.
    Nie pisałem że jesteś za cienki z kasą, bo nie zaglądam i nie mam zamiaru zaglądać do Twojego portfela. Napisałem że 20 tyś to za mało aby wyjść na gotowo z 159.
    Policz sobie poza cena zakupu rozrząd, klapy, egr, olej, filtry (obowiązkowo) do tego dpf jak zajechany lub głównie po mieście jeździsz.
    Do tego np opony, sprzęgło, dwumas (oby nie), co w nieznanym egzemplarzu może wyjść zaraz po zakupie. A to niestety kosztuje.
    Suma summarum lepiej moim zdaniem wydać trochę więcej, a kupić egzemplarz znany, od osoby która ogarnia te tematu i jeśli tego nie zrobiła to może zrobić. Niż od kogoś kto traktuje sprzedaż 159 czysto zarobkowo.

Pozdrawiam

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Szczytno
    Auto
    Mazda 323F BJ 2.0 DITD

Domyślnie

zdaje sobie sprawe ze sam zakup auta to nie wszystko i kase na start tez trzeba miec. Jakis tam pojecie o samochodach mam i sporo sam robie przy aucie ale mam nadzieje jak najmniej przy niej robic.

ten jasny plastik na kierownicy łatwo się zadrapuje?
    Ostatnio edytowane przez Neonixos666 ; 23-08-2015 o 18:51

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

odnośnie czerwonych benzynowych to wlasnie pojawila się jakaś sztuka w opolu

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y9JS1.html

ktoś kojarzy ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    odnośnie czerwonych benzynowych to wlasnie pojawila się jakaś sztuka w opolu

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y9JS1.html

ktoś kojarzy ?
    "Witam, mam na sprzedaż Alfę Romeo 159 z benzynowym silnikiem 1.9 JTS o mocy 160KM. Samochód sprowadzony z Niemiec 02.2015, od tamtej pory został wymieniony olej z kompletem filtrów, dwa elektrozawory zmiennych faz rozrządu oraz przednia szyba."

Od razu wiadomo o co chodzi Ściągnięty trup w lutym, do sierpnia go robiłem, bo był rozbity aż po przednią szybę, i teraz sprzedaję, że niby wszystko z nim w porządku. O szybie piszę coby ludzie myśleli, że jestem szczery do bólu