Cześć mam Alfe 156 około roku, kupiłem za grosze lecz dużo w niej do naprawyczy ktoś naprawiał już i orientuje się jak był by koszt zrobienia podłużnic, podłogi i nadkoli? Czy to jest opłacalne? Oprócz tego silnik do generalki ale to na wiosne
Cześć mam Alfe 156 około roku, kupiłem za grosze lecz dużo w niej do naprawyczy ktoś naprawiał już i orientuje się jak był by koszt zrobienia podłużnic, podłogi i nadkoli? Czy to jest opłacalne? Oprócz tego silnik do generalki ale to na wiosne
A dokładniej, który rok, jaki silnik, wyposażenie ? Ale z tego co jak na razie piszesz to się nie opłaca chyba, że jesteś bardzo do niej przywiązany i ma dla Ciebie wartość sentymentalną.
Rocznik 99, silnik 2,4, wyposażenie skóra,nakładki na progi i telefony. Jestem do niej przywiązany i dlatego chcę ją naprawić
Ostatnio edytowane przez Dominio ; 26-08-2015 o 17:14
no to naprawiaj, z tym, że progi i podłoga to koszt nie mniej jak 2,5tys zł jak będziesz mieć szczęście. Wszystko się da, tylko jeśli masz pieniądze albo umiejętności![]()
2.4 10V umarło?
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
A co dokładnie w silniku "do generalki" ? Ja jeździłem alfą z tym silnikiem prawie 10 lat i powiem szczerze nie do zarżnięcia !
Alfa ma być igiełka więc silnik będzie remontowany
progi ok.100 zł szt. reperaturki tył również ok. 100 zł sztuka do tego wym. i lakierowanie a to już zależne od warsztatu. Co do podłużnic to zależnie od stanu ich rozkładu. Jeżeli podłogę ruszyło to też trochę roboty. A po tym jak piszesz o tym co trzeba zrobić to osobiście poszukał bym drugiej dobrej skorupki, bo i tak silnik wywalasz do roboty a szybciej przełożyć resztę niż naprawisz całą blacharkę a i tak po wycinaniu spawaniu itp. historiach coś zawsze wylezie. A po demontażu zweryfikujesz wiele normalnie nie widocznych detali które i tak pewnie wymagały by wymiany po pewnym czasie. Powiem szczerze że fajnie jest robić autko od podstaw. Miałem przyjemność a najpiękniejszy moment jak stoi gotowe. Warte zaangażowania.
Dodam że od pewnego czasu szukam sobie GTV do podobnej operacji lecz wolę mieć bude ok a pobawić się z silnikiem i środkiem.
Ostatnio edytowane przez lufa ; 22-09-2015 o 11:16
wg mnie nieopłacalne. Lepiej kupić budę w bdb stanie i przełożyć co się da.
Ktoś coś wie o takiej budzie na sprzedaż?