Wszystkie potrzebne przewody do podłączenia modułu (+ po stacyjce też) w AR 159 są w skrzynce bezpieczników obok aku. Weż do ręki probówkę w 1min znajdziesz potrzebne kable.
Wszystkie potrzebne przewody do podłączenia modułu (+ po stacyjce też) w AR 159 są w skrzynce bezpieczników obok aku. Weż do ręki probówkę w 1min znajdziesz potrzebne kable.
Plusa po stacyjce nie musisz podpinać, moduł się sam załączy jak zapalisz silnik.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Co innego kwestia gustu, a co innego przepisy - tak, jak napisał kolega Nazar, takie umieszczenie świateł do jazdy dziennej jest niezgodne z przepisami, ponieważ odległość między wewnętrznymi krawędziami świateł nie może być mniejsza niż 60 cm, a że jest mniejsza widać na pierwszy rzut oka, a to się wiąże z zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego, albo demontażem świateł w trakcie kontroli. Zresztą, żadna stacja diagnostyczna nie powinna Ci zaliczyć przeglądu technicznego.
Witam.
Czy byłby ktoś w stanie załatwić lampy duolight po jakiejś okazyjnej cenie? niecałe 600 to jedna trochę sporo i średnio mi się widzi, a chciałbym trochę przyoszczędzić nowe żarówki w halogenach.
Jak dla mnie to chyba najlepsze rozwiązanie, bo do modułu nie jestem przekonany.
Cięzko będzie . Ja nagocjuje cenę na następny zakup grupowy ale optymistycznie to będzie coś między 450-500pln o ile dojdzie do skutku .
- - - Updated - - -
Klika zdjęć w kwestii przypomnienia co i jak działa i jak świeci. Co do montażu to niestety Alfa nie jest wymieniona na pudełku produktu ale tylko dlatego,że nie ma stosownej przejściówki do podłączenia do ori instalacji auta. Nie jest to jednak problem bo w byle motoryzacyjnym sklepie można je nabyć za parę złotych lub po prostu obciąć stare i zlutować wszystko do kupy . Sama lampa pasuje plug&play w uchwyty ,trzeba jednak usunąć ramkę chromowaną z obudowy halogenu i tyle .
![]()
no to troszkę jednak sporo, może się przekonam do modułumartwi mnie tu poprostu jego kwestia legalności, niby policja się nie czepia, przynajmniej nic takiego nie wyczytałem, no i ten zez......
Te lampy również pasują: http://allegro.pl/renault-megane-sce...255685477.html
pasowac może i pasują, ale czy mają homologację? nie kupowałbym niczego za co potem zarobie mandat, nie przejdzie badań czy coś. Poza tym wole być legalny. Jeszcze się pozastanawiam nad wszystkim.
W kwestii chromowanej ramki. Nie trzeba jej usuwać. Ja mam Duolight i mam też ramki :-D wszystko więc wygląda jak z fabryki :-D