wręcz przeciwnie bo byś zgodnie z zasadami eco nic nie spalił czyli nie zanieczyszczasz środowisko, do tego dochodzi nie niezaprzeczalny fakt że nie zużywasz opon... Poza tym Królowa czuje się jak Królowa poddani ją wiozą....
i wszyscy podziwiają tylko plotki głupie rozsiewają
... niech sobie myślą co chcą to ty znasz PRAWDĘ
- - - Updated - - -
czyli twój komp przekłamuje o 0,9 L... to masz farta ja miałem do czynienia z Seio które podchodził pod 7 w trasie
![]()
Włoszka
1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo
![]()
No ja również czytałem o alfach 2.4 które rzekomo 6,5l palą, i to maksimum a w normalnych warunkach w okolicach 6,0l. mi na trasie tyle spaliła, ale max 90km/h było, na autostradzie przy 140 brała w okolicach 7,0-8,0l, w zależności od warunków na drodze. na codzień w okolicach 7,7-8,2, al może trochę bardziej dynamicznie i z klimą.
Cudotwórcy może?
Technologiczne zaawansowanie tego modelu nie przewidzialo nawet podawania takiej informacji. To pierwsza seria Sei. Szalenstwo zegarow konczy sie na predkosciomierzu i wskazniku paliwa![]()
A wracajac do glownego watku moja AR pokazuje na trip srednie spalanie obecnie wyglada tak:
Klima na auto i wiekszosc trasa. Na dlugiej trasie zrobie ok 1000km przy tempomacie ~110-140. Codzienne uzytkowanie do praca-dom £30km auostrada + sklepy to do 780km na baku. Tankuje glownie Diesel "premium" przy zwyklym mniej o ~50km. Ale dynamika wieksza.
Tankuje pelny bak przewaznie. Teraz jestem po trasie, wiec do 900km mysle ze dojdzie przebieg na baku.
Ostatnio edytowane przez michuw81 ; 01-09-2015 o 21:28
Always Loking For A drive
Obwodnica Nowogardu to około 10km to więc rzeczywiście miejscami ale było
Robiłem teraz trasę Gdansk-Bremen to do granicy spalanie 6.1 a na niemieckich autostradach już wyskoczyło 8 litrów. Prędkość przez Niemcy to od 120-200 km/h, nie było mowy o eko jeździe.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Dystans 925 km spalanie wg. kompa 7,0L/100km
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Ja teraz zrobiłem na zbiorniku równe 900km wlane 61,5l więc spalanie ponizej 7l. Jazda po Norwegii przepisowo maks 100km/h większość jazdy to okolice 80-70km/h\
Tak wiem wiem spalanie niemożliwe wg niektórych.