Słupki są na zatrzaskach i jednym imbusie , także dwie minuty roboty . Powodzenia
Słupki są na zatrzaskach i jednym imbusie , także dwie minuty roboty . Powodzenia
Witam
bawiłem się dziś i próbowałem dociec gdzie znajdują sie te końcowki odpływów. Rozebrałem słupek i faktycznie jest na zatrzaskach..., ale bałem sie go dalej rozbierać bo już doszedłem do deski rozdzielczej i dupa... nie jestem jakimś specem i sam nie chce nic popsuć biorąc pod uwagę że nie wiedziałem co tam dalej to trzyma
Wesoły_Kr jeśli mogę jeszcze o coś prosić Cie to jakbyś pokazał albo powiedział gdzie szukać ujść tych kanalików bylbym wdzięczny
pozdrawiam
A więc tak . Poza zatrzaskami na tym słupku , trzyma Cię tam tylko śrubka na inbus , połączona z taką taśmą czarną . Odkręcasz to i tyle . Ale tak naprawdę tam nie ma co szukać przyczyny . Możesz mieć zapchany odpływ pod podszybiem . Liście i inne tego typu śmieci mogą tam się pojawić . Najlepiej jak odkręcisz podszybie i sprawdzisz jak to tam wygląda . Wg. mnie tam trzeba szukać przyczyny .
Żeby odkręcić podszybie , to zdejmujesz czarne zaślepki , które znajdują się po lewej i po prawej stronie . Pod nimi masz torxy . Następnie pośrodku podszybia masz zwykłe śrubki . Z tego co pamiętam to wszystko . Pozostaje Ci delikatnie podnosić podszybie ( jest na zatrzaskach które lubią pękać ), z tym że najpierw prawa albo lewa strona . Zobaczysz . Ale najpierw zanim się zajmiesz demontażem podszybia , musisz zdjąć ramiona wycieraczek . Klucz 13 chyba . Jeśli po odkręceniu nie będą chciały zejść , to ogarnij sobie ściągacz do ramion wycieraczek . Jest za parę złotych na Allegro.
- - - Updated - - -
![]()
Dzięki
Powiem Tobie, że to bardzo prawdopodobne że tam mogło zatkać sie ponieważ niedawno sprzątnąłem z tego podszybia mase brudu;/ więc jutro skupie sie na tej części
Jeszcze raz wielkie dzięki![]()