Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Podświetlenie środkowe na desce rozdzielczej

Dawidc
    Gość

Domyślnie Podświetlenie środkowe na desce rozdzielczej

Witam. Mam problem ponieważ, nie działa mi podświetlenie tylko tych zegarów jakie zaznaczyłem na zdjęciu :

plus do tego lampka lewa przy lusterku środkowym, wygląda na to jakby całość od tej linie w dół po lewej stronie podświetlenie nie działało, czy jest za to odpowiedzialny jakiś bezpiecznik, jeśli tak to gdzie go znajdę, ponieważ niedawno zakupiłem, alfę i nie mam pojęcia odnośnie jej elektryki.

ViP Rowerzysta Avatar jazzu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

sorki, ale zapytam, a sprawdziłeś żarówki ?
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

Dawidc
    Gość

Domyślnie

Nie sprawdzałem, ponieważ uznałem, ze to raczej nie możliwe by w trzech miejscach w jednej linii żarówki poszły, ale mam rozumieć, ze mogłem się mylić? Zastanawiałem się nad bezpiecznikiem, tyle, ze nie mogę znaleźć nic odnośnie konkretnego odpowiedniego za ten ciąg od dołu w górę.

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Przepalone żarówki na 100 %

Cytat Napisał Dawidc Zobacz post
    Zastanawiałem się nad bezpiecznikiem, tyle, ze nie mogę znaleźć nic odnośnie konkretnego odpowiedniego za ten ciąg od dołu w górę
    Nie znajdziesz bo nie ma takiego .

Dawidc
    Gość

Domyślnie

W takim razie sprawdzę jeśli będę w stanie się dostać do tych żarówek, bo nie wydaje mi się, że rozebranie tego kokpitu by dość do żarówek może być łatwe i jakie żarówki tam są.

Dziękuję za pomoc. Dam znać czy pomogło.

Dawidc
    Gość

Domyślnie

Przepraszam, zę piszę post pod postem, ale poprzez edycje nikt nie zauważy. Więc sprawdziłęm we wszystkich trzech "punktach" żarówki i są one ok, ale niestety zrobił się większy problem, ponieważ przy składaniu, podczas podłączania kostek od guzika świateł awaryjnych miałem przekręcony klucz (nie zauważyłem tego) i niestety zrobiło się spięcie po dotknięciu kostek z kostką od awaryjek, czego skutkiem jest nie działająca żadna elektryka w samochodzie, jedynie co chodzi to światła mijania (przód tył i klakson) no i na szczczeście samochód odpala. Niechodzi : ogrzewanie, szyby, lusterka, kierunkowskazy ogólnie żadne guziki, pokrętła jakie sa w środku. Pytanie moje jest takie, czy to poszły bezpieczniki, czy coś jeszcze ? I drugie czy po zmianie bezpieczników konieczne jest podjechanie na reset komputera ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

od zwarcia polecial bezpiecznik, sprawdz nad głównymi po stronie kierowcy tam jest dodatkowa skrzyneczka z bezpiecznikami

Reset nie potrzebny

Dawidc
    Gość

Domyślnie

Ok dziękuję, jutro kupie sprawdzę i dam znać. A co zrobić z nadal nie świecącymi tymi dwoma pokrętłami na fotce w pierwszym poście oraz lewej żarówce w lampie nad lusterkiem, bo jak wspomniałem, żarówki są sprawne, na pewno nie ma żadnego odpowiedzialnego za to bezpiecznika ? I mam jeszcze jedno pytanie czy przy wymianie bezpieczników np wszystkich tych od kierowcy, jest potrzebny reset na kompie ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

sprawdz przewody, moze jakis jest odlaczony lub przypalony

Po co chcesz wymieniac wszystkie bezpieczniki?
    U mnie reset nie byl potrzebny

Dawidc
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    sprawdz przewody, moze jakis jest odlaczony lub przypalony
    też myślałem o tym, ale gdyby przewody były przepalone to pozostałe dwa kółka by świeciły od wskaźników i pokręteł i górna lampka z jednej strony też ?

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    Po co chcesz wymieniac wszystkie bezpieczniki?
    Aby może dojść do tego, ze któryś z nich przeszkadza w kompletnym paleniu się wyżej opisanego problemu