Po co robisz konserwacje w 159?
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Luke -tak wiem ,że ocynk ale jak obadasz "uszy" do podkładania lewarka czy inne elementy ,które się obija,zacharata to zobaczysz nalot rdzy . Przednie błotniki przy progu też w ocynku a z czasem wypiaskowane przez syf z kół pokrywają się nalotem rdzy. Jak wyciągniesz przednie amory z poduchami to zobaczysz ten ocynk jak wygląda. Ja robie to profilaktycznie bo auto z 5 lat u mnie pojezdzi ( jak nie dłużej ) a jestem z tych co dbają za wczasu a nie płaczą później :-)
156 też było w ocynku...I za wiele to z niej nie zostaje jak się nie zrobi
![]()
![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Ja robiłem konserwacje w Jaworznie mojej mazdy6 zapłaciłem około 1000zł ale całe podwozie było piaskowane oraz użyte do tego najlepsze materiały na rynku sprowadzane chyba ze szwecji. Gość ma bardzo dobre opinie. Podaje numer do tej firmy jak by ktoś chciał się coś dowiedzieć 602-738-065
Auto dziś odstawione do Autokliniki w Katowicach do odbioru w sobotę. Prosiłem gościa żeby kliknął kilka zdjęć z przebiegu pracy do forum. Obadamy co z tego wyjdzie.
Jak będziesz juz miał Belle w swoich rękach zdaj relacje. Tez się będę zastanawiać nad takim zabiegiem
też czekam na jakieś szczegóły bo też planowałem do nich auto odstawić...
No ciężko. Dobrze,że jest drugie pod ręką. Co do autokliniki to kierowałem się ogólnymi opiniami a te były dobre. Najlepiej zrobic samemu ale na to by mi zlazło pół urlopu![]()