Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Zderzak przedni

Awagandro
    Gość

Domyślnie Zderzak przedni

Witam, od jakiegoś czasu poszukuje nowego zderzaka do mojej alfy, obecny jest troche pekniety i boje sie to spawac i malowac bo moze znow peknac. Ceny zderzakow nie sa kosmiczne wiec szukam czegos w dobrym stanie.

Pytanie do was.

Czy zderzak z alfy 2002r pasuje bezproblemowo do mojej 1998 ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Pasuje bezproblemowo jedynie możesz mieć różnicę w malowaniu ramki halogenów i listw. W 98' zazwyczaj były one czarne. Nie ma też różnicy między zderzakiem do benzynowca i diesel'a (różnica jest dopiero w osłonie silnika).

Poza tym poszukaj w ofercie PolCAr zderzaka nowego, sprzedawanego poza siecią dealer'ów, Ja zakupiłem taki za 249 zł a różnił się od salonowego tylko tym, że miał zatarte znaki firmowe Fiat/Alfa/Lancia. W salonie są one o niebo droższe a pochodzą dokładnie z tej samej fabryki tyle że są sygnowane znakiem oryginału, który przez inną sieć sklepów nie może być przedmiotem sprzedaży.

Jest też dużo zamienników w cenach od 140 zł, ale trzeba tutaj najpierw sprawdzić czy forma był dobra i czy pasują idealnie do karoserii itd. Często trafiają się dobre "podróby" ale w tej kwestii nie ma reguły i trzeba uważać.

Awagandro
    Gość

Domyślnie

Znaczy ja szukam z demontarzu jakiegos w dobrym stanie do malowania. chodza w cenie 200-250 zł puste.

Hmm a moglbys mi podeslac link do tego co mowisz ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Oto i link: POLCAR tyle że ja kupowałem go w sklepie u mnie w mieście poprzez tą sieć, ale to było chwilę temu i teraz cena pewnie jest większa z racji kursu Euro. Co do używanych to radzę być ostrożnym, bo są często w różnym stanie. Jednak, jeśli masz szansę taki kupić od kogoś na widząc go przed zakupem, to lepiej jednak taki założyć bo masz gwarancję, że nie będzie gdzieś odstawał jak zamienniki niektóre. Natomiast używane poszukaj na allegro w Twoich stronach.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 07-04-2009 o 12:55

Awagandro
    Gość

Domyślnie

Strone firmy to ja znam. Bardziej liczylem na link jakiegos sklepu ktory to oferuje ;] Hmm to popytam czy jakas firma w Szczecinie zamawia u nich i moze cos znajde.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał Awagandro Zobacz post
    Znaczy ja szukam z demontarzu jakiegos w dobrym stanie do malowania. chodza w cenie 200-250 zł puste.
    wejdź na allegro,tam jest pelno ogłoszeń i napewno znajdziesz coś dla siebie.być może nawet uda ci się coś znaleźć w twoim kolorze.

moja druga ulubienica...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Cyganowka
    Auto
    crosswagon

Domyślnie

Witam ja kupilem w Polcarze za 175 zl i wszystko super pasowało
    Trzeba sie troche potargowac i cena mocno opada