Wymiana łączników stabilizatora z tyłu oraz tulei gumowych stabilizatoraPoza tym zacząłem bawić się komputerem i zrobiłem małą diagnostykę
![]()
Wymiana łączników stabilizatora z tyłu oraz tulei gumowych stabilizatoraPoza tym zacząłem bawić się komputerem i zrobiłem małą diagnostykę
![]()
Alfa odwiedziła Włochy, ale nie bardzo jej się spodobały (jednak stan autostrad we Włoszech, na dzień dzisiejszy, mocno odbiega od stanu polskich autostrad, może dlatego, że polskie nowsze) więc szybko i spokojnie wróciła. Z racji powrotu odkurzona, posprzątana, wymyta i zatankowana do pełna
Przed wyjazdem wymiana termostatu, nie było z nim dużych problemów, wymiana raczej bardziej profilaktyczna niż konieczna. Garść statystyk:
3964km przejechane
Spalone 413l gazu (~10,5l/100km uważam za bardzo dobry wynik, na trasie gdzie 90% czasu prędkość ~120km/h) i 5l benzyny.
1 spalona żarówka
0 problemów z samochodem
Ostatnio edytowane przez dStan ; 11-09-2015 o 00:15
Zregenerowany alternator.
Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka
Wymieniony olej na Valvoline MaxLife + nowe filtryA za kilka chwil zamontuję wycieraczki hybrydowe i strzelę fotę, jak się prezentują na mojej 147
![]()
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." Ayrton Senna
Wymiana chlodnicy plus plynu. Czyszczenie termostatu, porzadek w instalacji elektrycznej od gazu, wymiana reduktora, czyszczenie plastikow pod maska, demontaz zderzaka. Jutro wymiana zawieszenia i pomiar kompresji. Potem sprzatanie balaganu w aucie
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Zaślepka częściowa EGRu co by błędu na blacie nie wyrzucał, czyszczenie EGR oraz kolektora.
Na dniach ocena czy jest jakaś poprawa w zbieraniu się Belli![]()
Wymianilem wahacze,laczniki stabilizatora i koncowki drazkow kierowniczych.
Kupiłem wreszcie maskę!
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Wymiana górnego mocowania silnika z powodu zużytej tulei oraz poprawa styków w kostkach od kurtyn i kontrolka airbagów już nie razido tego zdemontowany grill czeka na malowanie w czarny półmat
Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka