Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 148

Temat: [146] alfa romeo 145/146-najgorsze z najgorszych?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

dziekuje bardzo Dragon dbaj o swoja bellunie do zobaczenia moze gdzies na zlocie

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Jarek, z całym szacunkiem, ale o co Tobie chodzi? Po co piszesz te elaboraty na pół ekranu? Po co te idiotyzmy o awaryjnosci boxerów? To jedne z najtrwalszych silników. Tylko wymagają szczególnej uwagi w dwóch sprawach. Po pierwsze olej musi byc zawsze na maxie, ten silnik musi byc zalewany do góry. Ponieważ bierze niewielkie ilości oleju (mnie wychodzi niewiele ponad litr na 10 tys. km, czyli dokupuję litrową rezerwe między wymianami), poziom oleju trzeba sprawdzać. Po drugie, ten silnik lubi wysokie obroty ale wtedy, kiedy jest rozgrzany. Zimnego silnika, do około 80 stopni, nie wolno piłować wyżej 3 tysięcy obrotów. I jeszcze jedno: wymiana rozrządu co 60 tys km.
    Ludzie tego nie robili, to im boxery siadały. Jak ktoś tu juz pisał: kwestie eksploatacyjne.

Zgodze się z tym, ze dużo pierdół i duperel nieistotnych czasem się w tych autach sypie. Jednak to jest włoskie wykonanie a nie szwabskie czy japońskie. Ale nie twórzmy mitów. Te auta lubią dobre drogi, a zawieszenie nie lubi jazdy 50 na godzine po krawężnikach. I tyle.

Ojaszka
    Gość

Domyślnie

Matko... 145/6 wygląda jak niemieckie polo te włoskie paście nie maja w sobie nic prócz gó*nianych rozwiązań...
    Czytając wypowiedzi że to auto ma klimat dusze i inne nadpisane im rzeczy chce mi sie po prostu smiać - bełkot ludzi którzy nie potrafia przyznać że jeżdżą kiepskimi włoskimi paściami. Miałem do czynienie i z 145 i 156 - w życiu nie spotkalo mnie nic gorszego a jeżdze dużo i mam do czynienia z autami dbam tez o pojazd ktorym sie przemieszczam. Pochlania fortune i nie daje nawet przyjemnosci z jazdy, jesli potrzebujesz włoski kiepskie auto o wyglądzie polo, lub większego cienkiego to kup, jeśli podnieca cie widok auta w serwisie - kup, jesli lubisz konkretne mocne i solidne auta to wystrzegaj sie. Teraz AR kojarzy mi się wyłącznie z autami dla kochających inaczej i laików.

Bez poważania

k@rol
    Gość

Domyślnie

My ciebie też pozdrawiamy!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Cytat Napisał Ojaszka Zobacz post
    Matko... 145/6 wygląda jak niemieckie polo te włoskie paście nie maja w sobie nic prócz gó*nianych rozwiązań...
    I szanujemy twoje zdanie na ten temat

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
    facebook.com/flokujemy

jacek1968
    Gość

Domyślnie

Cóż każdy zachwala to czym obecnie jezdzi, nikt z Nas nie twierdzi ze alfy to najlepsze samochody na swiecie.
    A jeżeli kolego chcesz wywołac burze itp na tym forum, to pomyliłes adresy

Ojaszka;169238]Matko... 145/6 wygląda jak niemieckie polo te włoskie paście nie maja w sobie nic prócz gó*nianych rozwiązań..
    Ostatnio edytowane przez jacek1968 ; 07-04-2009 o 17:31 Powód: uzupelnienie wypowiedzi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

czemu?? burza to sie dopiero moze na forum zaczac na ten temat ale nie z kims kto zaklada sobie konto tylko po to zeby ponajezdzac na nas... :/ a "ojaszka" tak wlasnie sobie postanowil...

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Ojaszka Zobacz post
    Czytając wypowiedzi że to auto ma klimat dusze i inne nadpisane im rzeczy chce mi sie po prostu smiać - bełkot ludzi którzy nie potrafia przyznać że jeżdżą kiepskimi włoskimi paściami. Miałem do czynienie i z 145 i 156 - w życiu nie spotkalo mnie nic gorszego a jeżdze dużo i mam do czynienia z autami dbam tez o pojazd ktorym sie przemieszczam. Pochlania fortune i nie daje nawet przyjemnosci z jazdy, jesli potrzebujesz włoski kiepskie auto o wyglądzie polo, lub większego cienkiego to kup, jeśli podnieca cie widok auta w serwisie - kup, jesli lubisz konkretne mocne i solidne auta to wystrzegaj sie. Teraz AR kojarzy mi się wyłącznie z autami dla kochających inaczej i laików.

Bez poważania
    onanizujesz sie już? przyjemnie)? jak czytam takie wypociny, zastanawiam się, po co tacy frustraci marnują czas, zakładając sobie konto, logując się, pisząc takie bzdety... zajło to gosciowi wszystko dobre pół godziny. Pytanie: po co?
    tylko onanizm

jacek1968
    Gość

Talking cd

Napisał Ojaszka

No i wlasnie temu koledze o to chodzilo , zeby pojawily sie takie wypowiedzi
    Spokojnie Panowie i Panie Alfiści
    Jak w tym dowcipie:
    kupiles sobie tato golfa, to musisz z tym żyć ............
    i bez komentarza

ViP Romeo Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti

Domyślnie

No jak to po co tacy frustraci piszą podobne pierdoły?W realu są zakompleksionymi dupami, aby się wyżyć pozostaje internet...
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...