dziekuje bardzo Dragondbaj o swoja bellunie
do zobaczenia moze gdzies na zlocie
![]()
dziekuje bardzo Dragondbaj o swoja bellunie
do zobaczenia moze gdzies na zlocie
![]()
Jarek, z całym szacunkiem, ale o co Tobie chodzi? Po co piszesz te elaboraty na pół ekranu? Po co te idiotyzmy o awaryjnosci boxerów? To jedne z najtrwalszych silników. Tylko wymagają szczególnej uwagi w dwóch sprawach. Po pierwsze olej musi byc zawsze na maxie, ten silnik musi byc zalewany do góry. Ponieważ bierze niewielkie ilości oleju (mnie wychodzi niewiele ponad litr na 10 tys. km, czyli dokupuję litrową rezerwe między wymianami), poziom oleju trzeba sprawdzać. Po drugie, ten silnik lubi wysokie obroty ale wtedy, kiedy jest rozgrzany. Zimnego silnika, do około 80 stopni, nie wolno piłować wyżej 3 tysięcy obrotów. I jeszcze jedno: wymiana rozrządu co 60 tys km.
Ludzie tego nie robili, to im boxery siadały. Jak ktoś tu juz pisał: kwestie eksploatacyjne.
Zgodze się z tym, ze dużo pierdół i duperel nieistotnych czasem się w tych autach sypie. Jednak to jest włoskie wykonanie a nie szwabskie czy japońskie. Ale nie twórzmy mitów. Te auta lubią dobre drogi, a zawieszenie nie lubi jazdy 50 na godzine po krawężnikach. I tyle.
Matko... 145/6 wygląda jak niemieckie polo te włoskie paście nie maja w sobie nic prócz gó*nianych rozwiązań...
Czytając wypowiedzi że to auto ma klimat dusze i inne nadpisane im rzeczy chce mi sie po prostu smiać - bełkot ludzi którzy nie potrafia przyznać że jeżdżą kiepskimi włoskimi paściami. Miałem do czynienie i z 145 i 156 - w życiu nie spotkalo mnie nic gorszego a jeżdze dużo i mam do czynienia z autami dbam tez o pojazd ktorym sie przemieszczam. Pochlania fortune i nie daje nawet przyjemnosci z jazdy, jesli potrzebujesz włoski kiepskie auto o wyglądzie polo, lub większego cienkiego to kup, jeśli podnieca cie widok auta w serwisie - kup, jesli lubisz konkretne mocne i solidne auta to wystrzegaj sie. Teraz AR kojarzy mi się wyłącznie z autami dla kochających inaczej i laików.
Bez poważania
My ciebie też pozdrawiamy!![]()
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
Cóż każdy zachwala to czym obecnie jezdzi, nikt z Nas nie twierdzi ze alfy to najlepsze samochody na swiecie.
A jeżeli kolego chcesz wywołac burze itp na tym forum, to pomyliłes adresy
Ojaszka;169238]Matko... 145/6 wygląda jak niemieckie polo te włoskie paście nie maja w sobie nic prócz gó*nianych rozwiązań..
Ostatnio edytowane przez jacek1968 ; 07-04-2009 o 17:31 Powód: uzupelnienie wypowiedzi
czemu?? burza to sie dopiero moze na forum zaczac na ten tematale nie z kims kto zaklada sobie konto tylko po to zeby ponajezdzac na nas... :/ a "ojaszka" tak wlasnie sobie postanowil...
Napisał Ojaszka
Matko... 145/6 wygląda jak niemieckie polo te włoskie paście nie maja w sobie nic prócz gó*nianych rozwiązań...
No i wlasnie temu koledze o to chodzilo , zeby pojawily sie takie wypowiedzi
Spokojnie Panowie i Panie Alfiści
Jak w tym dowcipie:
kupiles sobie tato golfa, to musisz z tym żyć ............
i bez komentarza