Nie działa w mojej belli podświetlenie włącznika szyby pasażera i dwa od strony kierowcy raz świecą a raz gasną. Rozebrałem te uchwyty i wyjąłem same przełączniki, przeczyściłem ale to nic nie dało. Jest na te włączniki jakiś sposób?
Nie działa w mojej belli podświetlenie włącznika szyby pasażera i dwa od strony kierowcy raz świecą a raz gasną. Rozebrałem te uchwyty i wyjąłem same przełączniki, przeczyściłem ale to nic nie dało. Jest na te włączniki jakiś sposób?
Prawdopodobnie masz gdzies pekniety lut, czyli czasowy brak przewodzenia. U mnie wlasnie tak bylo, tzn. byl brak przewodzenia gdzies w samym przelaczniku (nie pamietam juz dokladnie gdzie) i objawy byly takie same - raz dzialalo, a raz nie, rozbieranie i skladanie nic nie pomagalo. Kiedy udalo mi sie zlokalizowac brak przewodzenia, wzialem lutownice i delikatnie w to miejsce dolozylem cyny i problem mialem z glowy. Dziala bez zarzutow.
Pozdrawiam.
- Rafal
Możliwe zimne luty, u mnie okazało się że zdechł LED, przylutowanie nic nie dało, LED na krótko też nie działał. Kupiłem używkę przełącznik na Allegro i jest git.
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...
Witam podłącze się do tematu przełączników, problem jest następujący - po przytrzymaniu przełącznika szyba powinna samoczynnie zjechać (lub podnieść się do góry), u mnie aby zjechała (lub wjechała) trzeba trzymać do samego końca. Problem dotyczy strony pasażera, zetkną się może ktoś z takim czymś ?
156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM
Hmm - dzięki za odpowiedz już myślałem że się popsuło, to przecież włoska fura a nie VW HYHYHY
A tak na marginesie to dziwne trochę (?)
156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM
Wymieniał ktoś podświetlenie przycisków? Jakie to są diody i czy to trudne?
Właśnie montuje sobie elektryczne szyby z tyłu i w swojej miałem czerwone podświetlenie a graty mam z zielony podświetleniem i częściowo już nie świecące...
samoczynnie opada/podnosi sie przy dłuższym przytrzymaniu tylko szyba kierowcy, jakk wyżej kolega pisał ma to jakiś sens, chroni pasażera przed wypadkiem a kierowcy pomaga w szybszym otwieraniu/ zamykaniu w czasie jazdy![]()