Nr 26 wrócił z wyprawy kajakowej na Bugu w sumie ratował 3 zatonięte kajaki.
Jak narazie drobna rysa na szkiełkui tak jak pisał havea pasek wypłowiał. Poza tym rewelacja.
Co do czasu po miesiącu mi wyszło +2s
Nr 26 wrócił z wyprawy kajakowej na Bugu w sumie ratował 3 zatonięte kajaki.
Jak narazie drobna rysa na szkiełkui tak jak pisał havea pasek wypłowiał. Poza tym rewelacja.
Co do czasu po miesiącu mi wyszło +2s
Jest przewidziana druga tura zegarków gdyż bardzo chętnie sprawił bym sobie taki?
UWAGA
Poprzedni temat z zegarkami został usunięty ponieważ organizator tamtej akcji się wycofał i pozostawił tylko po sobie darmową reklamę swojego sklepu.
Moja deklaracja organizacji drugiej tury również jest aktualnie wstrzymana ponieważ organizator tury pierwszej /z tego tematu/ po wstępnym zainteresowaniu urwał kontakt. W tym układzie będę sam próbował skontaktować się z przedstawicielem TIMEX'a i postaram się przygotować za jakiś czas ofertę. Jeśli będą jakieś konkrety otworzymy nowy temat, póki co niestety akcja wstrzymana :/
Chłopaki, tak się składa że jestem fanem marki, ale również producentem zegarków :-) Nie mam czasu na czytanie całego tego tematu ale po ostatnim wpisie widzę, że chyba nie zakończył się sukcesem. Ja już parę projektów podobnych, krótkich limitacji zrealizowałem i z chęcią zaprojektowałbym coś dla fanów Alfy.
W zasadzie projektowałbym ten zegarek dla siebie. Na temat zaproponowanych wzorów zegarków TIMEX nawet się nie wypowiadam bo ze sportem to one nie za wiele miały wspólnego, z pięknem Alfy także. To co możemy stworzyć razem powinno być kwintesencją wszystkiego za co kochamy te auta, przeniesieniem ducha marki na nadgarstek, a nie tylko strzeleniem kalkomanii na tarczę bylejakiego zegarka. Nie podejmuję się także pracy nad zegarkiem za 250zł itd, bo za te pieniądze niczego dobrego nie da się stworzyć. Budżet oscylowałby wokół 800zł za zegarek. Niepowtarzalny. Minimalna ilość chętnych to 100osób. Wzory opracujemy wspólnie. Mawia się, że wizytówką faceta jest dobry zegarek oraz buty, no i odpowiednie auto - tym możemy wyrazić siebie. Jesli jest zainteresowanie to podam szczegóły.
Ostatnio edytowane przez Quadri ; 22-09-2015 o 11:15
Zwłaszcza, że za 800 to można już kupić oryginał Alfy, który całkiem zacnie się prezentuje i działa bez zarzutu![]()
Jaka marka zegarków i jaki mechanizm? 800 PLN to już suma która nie pozwala kupić sobie "bajerka na dwa dni" więc zanim się cokolwiek zadeklaruje trzeba by wiedzieć więcej.
Ja osobiście za zegarek z ręcznym lub bezwładnościowym naciągiem byłbym w stanie takie (a nawet sporo większe) pieniądze wyłożyć. Nawet jeżeli miałby być to mechanizm od Orienta. Za kwarcowy z góry podziękuję.
Ale fakt, 100 chętnych to Ty nie znajdziesz. Tylu to na zegarek za 100 byś nie znalazł.
Jakiś link do tych oryginalnych ? Będę mógł się odnieść do tego co faktycznie reprezentuje sobą ten zegarek. To że ma znaczek Alfy niestety nie czyni go dobrym zegarkiem, często niestety są to tak samo słabe pozycje jak proponowany TIMEX. Oczywiście zegarki te spełniają swoją podstawową funkcję jaką jest odmierzanie czasu, ale w dzisiejszych czasach zegarki nie nosi się w celach czysto praktycznych, jest to jedyna biżuteria która przystoi facetowi, bardziej liczy się jego design, trwałość, jakość materiałów.
Generalnie obracam się w środowisku pasjonatów zegarków, więc daję gwarancję, że produkt byłby warty swoich pieniędzy a w opinii wielu osób przewyższa stosunkiem ceny do jakości produkty marek z ugruntowaną pozycją na rynku.
To nie ma być zegarek - gadżet , bo takowymi się nie zajmuję. Jestem primo fanem zegarków i producentem a secondo - fanem Alfy i generalnie włoskiego designu. Generalnie nie musi to być 100 osób bo udany zegarek znajdzie szybko zbyt także poza tym forum. Dotychczas wykonywane przez nas serie sprzedane były w systemie pre-order jeszcze zanim zostały wyprodukowane.
Zdaję sobie sprawę, że to że ktoś kocha Alfa nie oznacza, że podobną miłością obdarza zegarki..ale świadomość posiadania dobrego zegarka w naszym kraju cały czas jest wzrastająca. Zaczynamy do tego przywiązywać uwagę w takim samym stopniu jak Włosi, Niemcy itd..