Jak by co to kup boscha to to samo co oryginał
Jak by co to kup boscha to to samo co oryginał
Właśnie szukam czegoś w Polsce bo u mnie w Belgii ceny jak za czujnik do promu kosmicznego
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
W końcu to auto klasy premium ..... musi kosztować
Pogadaj z chłopakami ze sklepu
https://www.autosklep24.pl/
Bardzo fajna obsługa i dobre ceny mają
Dzięki za pomoc zobaczymy co powiedzą. Zgadzam się ze musi kosztować ale ceny tu są prawie 1 do 1 jak w Polsce z ta różnica ze u nas jest złoty a tu jest euro xd
a mnie zaprzyjazniony mechanik, przeczyscił właśnie ten czujnik, skasował błąd, kazał przegonić autko po trasie i problem się rozwiązał
p.s. cały ten zabieg trwał ok 10min
Ostatnio edytowane przez flash1pl ; 23-09-2015 o 19:19
Pamiętaj, że jak wyczyścisz czujnik to wykasuj od razu błąd z kompa bo jeżeli tego nie zrobisz to jeszcze przez kilka 3-5 uruchomień silnika na desce rozdzielczej będzie wyświetlał się check engine pomimo tego, że czujnik po wyczyszczeniu może działać ok. Jak nie masz możliwości wykasowania to odpal kilka razy auto i jeżeli wszystko będzie ok to check na desce zgaśnie a błąd jedynie zapisze się w kompie.
Prościej chyba odpiąć kleme
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Engine check zniknął sam bez niczego... nie wiem jakim cudem. Błąd skasowałem i zobaczymy czy się powtórzy do soboty. W sobotę przeczyszcze czujnik i się zobaczy... będę was informował
Informuj, bo mam chyba identyczny objaw. Podczas pierwszej jazdy po sprowadzeniu auta do Polski, po przejechaniu 20 km na autostradzie przy 180 km/h zapaliła się kontrolka check i straciłem moc. Ale miałem wtedy minę- tysiące myśli "co kupiłeś za alfę, a mówili nie kupuj bo będziesz pił codziennie kawę w serwisie"
.
zjechałem na parking, zgaszenie silnika i odczekanie chwilę, odpalam kontrolka dalej świeci. No to starą metodą partyzancką, zdjąłem klemę z akumulatora. Po założeniu odpalam i .... wszystko ok.
Dalej w drogę, różne prędkości, przejechane 800 km i nic... Nie sprawdzę jaki błąd jest bo dopiero czekam na kabel do podłączenia do kompa. Także obserwuję Twój temat uważnie
Pozdrawiam wszystkich na forum bo to mój pierwszy post![]()