Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał michu82 Zobacz post
    Jest jakiś problem z podłączeniem Duolight?
    Nie ma żadnego problemu, oczywiście pod warunkiem, że oprócz samych świateł, masz odpowiedni moduł, bo tak na prawdę, to uzyskanie odpowiedniego efektu polega na prawidłowym podłączeniu tegoż właśnie modułu, bowiem lampy są jedynie punktami świetlnymi, a całą "robotę", robi właśnie moduł - jeśli jest w komplecie to ok, jeśli nie, trzeba go dokupić.

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Co Wy tu piszecie? Jaki moduł? W komplecie jest wszystko co potrzeba po za etycznymi o których była mowa w temacie

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Jimmy Zobacz post
    Co Wy tu piszecie? Jaki moduł? W komplecie jest wszystko co potrzeba
    Nie wiem co jest w komplecie, ja kupiłem bez modułu, dlatego o tym napisałam, poza tym wyraźnie to zaznaczyłem

P.S.
    Wolałbym, żebyś nie zwracał się do mnie per "Wy"

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał gwidonio Zobacz post
    Nie wiem co jest w komplecie, ja kupiłem bez modułu, dlatego o tym napisałam, poza tym wyraźnie to zaznaczyłem
    Czy ty na pewno masz na myśli Duolighty??? ( Ringi + przeciwmgielne LED ). W zestawie firmy MaxLed są lampy i PRZETWORNICE , okablowanie . Jedyna rzecz ,którą trzeba zakupić za 3-5pln to złączka pod ori wtyczkę halogenu bo w zestawie są przejściówki ( 2 rodzaje )ale nie pasują . Dlatego też na spisie aut do których pasują Duosy nie ma Alfy. Sama lampa pasuje "Plug&Play" . Ja akurat nie dokupywałem kostek tylko uciąłem fabryczne i polutowałem sobie kable bo fabrycznych nie mam zamiaru zakładać .
    PS. Sorry za przeciąganie "Gruponu" ale mam masakre w pracy i nie miałem czasu ogarnąć tematu . Postaram się w tym tygodniu zapodać info czy będzie następna akcja ( czy będzie sensowna zniżka bo na allegro widziałem już zestawy w okolicach 550pln więc koło 100pln będę chciał utargować ale będzie to na zasadzie następnej listy i min. 10 pewniaków na zakup ) .

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Czy ty na pewno masz na myśli Duolighty??? ( Ringi + przeciwmgielne LED ).
    Dokładnie tak, mam nawet dwa komplety do sprzedania, ale, jak napisałem wcześniej, są bez modułów, z tym, że nie są one firmy MaxLed.

Edytowane:
    Nazar, przepraszam, ja mam ringi + przeciwmgielne, ale nie LED, tylko żarówka reflektorowa, nie pamiętam tylko, dokładnie jakie ma oznaczenie, H1 czy H7.

na allegro widziałem już zestawy w okolicach 550pln więc koło 100pln będę chciał utargować
    Swoje mogę sprzedać za 250 pln za komplet - bez modułów, których ceny na Allegro zaczynają się od... 5 (słownie: pięciu złotych) + przesyłka
    Ostatnio edytowane przez gwidonio ; 28-09-2015 o 16:36

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Tak teraz rozumie . Masz "podobne" na zwykłych żarówkach . Kwestia czy mają homologacje drogową bo na allegro widziałem też takie halogeny z ringami ,które robią za "ładne" postojówki i cena była odpowiednio niska . Tu na cenę składa się moim zdaniem BDB jakość wykonania ( halogen jest dość ciężki i posiada solidny radiator ) no i wspomniana homologacja na dzienne ringi ( do których są przetwornice bo dają mocne światło dobrze widoczne w dzień -wiadać w moim avatarze )i Ledowe przeciwmgielne . Nie robię tu za przedstawiciela handlowego ale wcześniej kolega pytał o DUOLIGHTY a twoje to inna bajka . Wstaw foty jak to wygląda z jakimiś danymi .

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Nazar, te moje to "chińczyki", które nie mają oznaczenia "RL", są solidnie wykonane z odlewów - zarówno ringi, jak i przeciwmgłowe dają bardzo dobre światło - fotek niestety nie zamieszczę, ponieważ po ich zakupieniu, a przed montażem dowiedziałem się o innym rozwiązaniu, czyli "dzienne w drogowych", a więc zrezygnowałem z montowania tych "duolightów" i leżą sobie grzecznie na półce.
    Z wrodzonej zapobiegawczości, kupiłem dwa komplety, na wypadek gdyby w trakcie eksploatacji któryś się stłukł.

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

No to walnij fotkę z półki albo podepnij kajbelki i niech zapłoną światłem . Jak chcesz je opchnąć to chyba każdy chciałby je zobaczyć . Jakie mają uchwyty montażowe i czy średnica jest taka jak ori halogenu?

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Jak chcesz je opchnąć to chyba każdy chciałby je zobaczyć
    Każdemu, kto się o to do mnie zwróci wysyłam fotki na e-maila, a nie za bardzo wiem, jak je umieścić na forum
    Uchwyt jest uniwersalny, bardzo łatwy do montażu, ringi są wielkości srebrnej obwódki w maskownicy oryginalnych halogenów, a więc trzeba się jej pozbyć.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfa 159

Domyślnie

Witam, czy te światełka http://allegro.pl/2w1-swiatla-dzienn...626121328.html będą normalnie działać bez żadnego kombinowania? nie wiem czy te przejściówki wystarczą czy trzeba coś dokupić dzięki za odpowiedź