AR 147 - non stop pika komunikat od spalonej żarówki.. Skończy się wyświetlać pika na nowo mimo, że żarówka jest ok. Pika odnośnie prawego tyłu.. Walczył ktoś z tym? Co może być przyczyną?
AR 147 - non stop pika komunikat od spalonej żarówki.. Skończy się wyświetlać pika na nowo mimo, że żarówka jest ok. Pika odnośnie prawego tyłu.. Walczył ktoś z tym? Co może być przyczyną?
Pin w kostce Ci nie łączy albo jest nadpalony
Wyryte rantem felgi
A tylko w kostce? Czy ta wiązka gdzieś wchodzi w bezpieczniki/coś takiego?
Pytam bo jak byłem ostatnio u gazownika, grzebał coś przy wiązce jak podpinał kompa etc i na tydzień miałem spokój.. Teraz problem wrócił. Gazownik oczywiście to przypadkowo naprawił.
W kostce zaraz za lampą sprawdź
Wyryte rantem felgi
Kiedyś miałem podobnie. Pomogła mi wymiana żarówki mimo że świecily.
to wyjmij tą żarówke i pstryknij w nia palcem to zobaczycz że drucik sie przerwie
Czasami wystarczy oprawkę i żarówkę pociągnąć papierem ściernym, a czasami spryskać kontaktem kostkę i wszystko śmiga. Temat poruszany wiele razy. Polecam wszystkie kostki do lamp na zewnątrz przeczyścić oraz oprawki z zarówkami. Problem się skończy.
U mnie było to samo. Wymiana żarówki rozwiązała sprawę.Kiedyś miałem podobnie. Pomogła mi wymiana żarówki mimo że świecily.
W TAKICH PRZYPADKACH NALEŻY:
- wyczyścić styki w wtyczce wchodzącej do lampy
- wyczyścić styki w gnizadach żarówek i gnieździe wtyczki
I KOMUNIAKAT NIE POJAWI SIĘ DOPÓKI ZARÓWKA SIE NIE PRZEPALI!!!
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6
Serio, te wielkie litery i pogrubienie były aż tak potrzebne?
Wyryte rantem felgi