A jakie są wady paliwa wytwarzanego technologią GTL? Tylko rzeczowo proszę.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Też podłącze się do pytania - czym jest ON otrzymywany w technologi GTL tzn. jakie ma właściwości i czym się różni od zwykłego ON, no i jakie są "korzyści" z jego tankowania ?
156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM
Już sobie wyguglałem co to takiego GTL :-)
"Technologia GTL
Technologia GTL to proces przetwarzania gazu ziemnego na szereg czystszych produktów paliwowych (dla transportu drogowego, wodnego i lotniczego), surowce chemiczne i smary. Produkty GTL to praktycznie czyste węglowodory parafinowe o doskonałych właściwościach spalania; proces spalania jest czystszy, bardziej płynny i przebiega w sposób kontrolowany.
Paliwo GTL stosowane w transporcie to, czyste paliwo o dużej przejrzystości, praktycznie wolne od siarki i substancji aromatycznych, o bardzo wysokiej liczbie cetanowej. Liczba cetanowa jest miarą jakości spalania paliwa, analogiczną do liczby oktanowej w benzynie - im wyższa liczba cetanowa, tym pełniejszy proces spalania. Liczba cetanowa paliwa GTL jest wyższa, niż dla typowego oleju napędowego. Różnica ta może wynosić nawet kilka procent."
"Technologia GTL
GTL (Gas to Liquids) to ogólny termin używany w przypadku technologii, które z gazu ziemnego wytwarzają ciekłe węglowodory (takie, jak paliwa czy smary).
Paliwo GTL jest syntetyzowane z gazu ziemnego za pomocą zastrzeżonej technologii stworzonej przez Shell. Ma ono praktycznie zerową zawartość siarki i niespotykanie wysoką liczbę cetanową, co sprawia, że pali się ono w bardziej czysty i wydajny sposób niż zwykły olej napędowy."
To jak by ktoś nie wiedział co to - tak jak ja do tej pory
156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM
Ostatnio zalałem do pełna tego paliwa. Zrobiłem trochę więcej kilometrów na baku, ale ciężko stwierdzić czy różnica w spalaniu jest znacząca, bo wiadomo że raz się ciśnie bardziej, czasem mniej. Jeśli chodzi o kopcenie to też cięzko mi ocenić, bo jak depne na dwójce to chmura za mną zawsze zostaje![]()
jedno jest pewne nie jest gorzej. U mnie skończył się w trasie przepływomierz więc chyba nie uda mi się stwierdzić ile pali;/ w każdym razie dopóki działał było ok.
---------- Post dodany o godzinie 00:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:06 ----------
a czy ja krytykowałem gaz?? drogi panie może z gówna złota się nie zrobi, ale można je wypolerować tak, ze będzie świecić YouTube - MYTHBUSTERS are going to Polish SHIT they have gone nuts
pozdrawiam
No widzisz, ale nie chodzi o to aby cos wygladało dobrze a w działaniu było nadal gównem.
Poprostu nie lubie ludzi którzy twierdzą że coś jest kupąkrytykują to, a pozniej kupują coś ulepione z tej kupy i juz jest super ekstra
i są w ogule the best.
Jezeli nie krytykujesz gazu to nie Ciebie dotyczyła z kolei Moja krytyka - napisałem to wyraźnie![]()
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 10-04-2009 o 23:28