ooo szczyrknie daleko mnie !
kto w szczyrku lubi alfy ? Powiedz mi że łukasz he he![]()
ooo szczyrknie daleko mnie !
kto w szczyrku lubi alfy ? Powiedz mi że łukasz he he![]()
Potrzebujesz coś pospawać ? Nie masz kątówki i chcesz coś uciąć ? może napompować koło ? wypolerować auto ? zdiagnozować Multi Ecu Scanem ? jesteś z okolic Żywca ? Zapraszam516-932-806
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115KM 2003r BYŁA
Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136KM 1999r BYŁA
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM 2004r BYŁA
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 KM 2009r JEST
Poznam go jutro osobiścieMam namiary od kuzyna. Bawi się z jego AR 156. Dam znać co i jak i czy naprawdę je lubi
![]()
Pewnie lubi bo dużo roboty jest, a i kasa wpada hehehe![]()
No i pierwsza awariaJechałem sobie trasę 200km. W pewnym momencie rozpędziłem auto do 120km/h i co czuje? Drganie przy dodawaniu gazu. Na luzie i bez gazu drganie ustępuje. Do tego potem doszło stukanie przy skręcie. Obstawiam przegub i mam nadzieję, że to jest to.
Chyba zewn. od stukania i wewn. od drgań.
Taka sama diagnoza postawiona.
Jutro naprawiamy![]()
Miałem potwierdzić. Mechanik ma na imię Mateusz i jest bardzo w porządku. Konkretny. Kiepsko ma z czasem.
U mnie okazało się, że wybity jest wahacz i oś z przegubem, która jest dosyć ciężko dostępna. Powiedziel mu 1000 zł za to i tego nie mam zrobionego. Powiedział, że poszuka mi czegoś i się umówimy i zrobimy to następnym razem.
Wyciek powodowała nieszczelna odma. Wibracje przy dodawaniu gazu ustąpiły. Nie mam pojęcia czy to mogło być przez wahacz.
Całkiem inne auto![]()
Ostatnio edytowane przez super ; 08-10-2015 o 07:54