Strona 13 z 30 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 291

Temat: Dorobienie kluczyka / pilota, klucz problemy

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Opolskie
    Auto
    Była 146,147, 159 jest Gulietta

Domyślnie

jest opcja dorobienia klucza w Tychach firma Ko-Card <- chyba tak się pisze. ale nie ma funkcji otwierania drzwi, i nie będzie! Tylko serwis. Dlaczego już pisze. Pan z w/w firmy opowiedział jak to działa jak robił mi Body kompa po zwarciu. Więc do sedna nasze 9 są zabezpieczone 4 krotnie. Nikt jej nie ukradnie (chyba ze na lawetę ) KOD ( zmienny ) musi spasować do czytnika kardy ( kluczyk ) , czytnika w BODY kompie ( tam kaj bezpieczniki ) Alarm, i blokada kierownicy. Jak ktoś rozumie co to KOD zmienny wie o czym mowa, na ta chwilę nie ma w Polsce prócz serwisu że zrobi kpl. Koszt dorobienia w w/w firmie karty to 500 bez możliwości otwierania z pilota. Dodam ze w/w firmie sterowniki itd. naprawia serwis Ganinex Gazda Grup. Chłop ma pojęcie co robi nie pierwszy raz korzystam z ich usług, i powiem że nie znam i długo nie poznam chłopa co ma taki łeb do takich spraw. Polecam tel. do firmy i wszystko opowie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Może i rozmawiałeś z kimś kompetentnym ale proponuję najpierw poczytać trochę w tym temacie...
    Skoro kolega Mały_777 napisał, że zakodował pilota, to pewnie tak też uczynił. Zobacz jego inne projekty a oczy Ci się szerzej otworzą.
    Poza tym nie masz racji, że serwis dorabia kluczyki. Oni je dostają nowe z fabryki wedle zamówienia.
    Pana z Tych też kojarzę i jeśli on potrafi zrobić kluczyk odpalający, a Mały_777 pilota, to znaczy, że pewna bariera już została przekroczona.

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Dzięki za wsparcie.
    Nie wiem po co miałbym kłamać.
    Pracuję nad odpalaniem i jestem prawie pewien że się uda. Trochę mnie ograniczył brak mega profesjonalnego sprzętu ale posiłki są w drodze.
    Ale pilot działa, bagażnik się otwiera. Jak 'komplet" nie wyjdzie to trudno. Mam teraz testowy zestaw gdzie działaja 3 piloty i 2 klucze.

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Luck Zobacz post
    Tak wygląda kluczyk rozebrany

Dodano po 2 minutes:

Widać, że za logiem jest śrubka. Mnie zastanawia jak ściągnąć przyciski, samo logo oraz jak odpiąć grot (jak wyciągnać lub czym ten trzpień). Próbowałem u siebie na próbę i ani drgnie ten grot...
    Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    W tą rureczkę wkładasz igłę ale uchem a nie kolcem ,dopasuj igłę bo są różnej wielkości .Ma wejść ciasno ,możesz delikatnie ją wbić (ale uchem w dziurkę)Za resztę igły łapiesz kombinerkami i obruszasz .Cierpliwości ,wyjdzie jak nie za raz to jeszcze spróbuj. Śrubka jest nie za logiem tylko odkręcisz ją od strony przycisków .Trzeba je podważyć np, igłą to jednolita gumka i tam zobaczysz śrubkę .Robiłem to nieraz ale nie jest to łatwe i nie jest do rozbierania bez końca ,pojawią się luzy albo zaklinuje się ten kołeczek albo będzie wypadał .Swoją drogą szukam ładnej obudowy ale nie za 400. Ktoś napisał że tu się kończy na gadce , jak bym zarabiał 3 tyś ale euro to bym brał w ciemno i miałbym idealną alfę np, z 2010 r a nie trochę umęczoną(obtartą z wykończoną dwumasą itp ) z 2006 i robiłbym powoli z niej lalkę , taka rzeczywistość , he he he .
    pozdrawiam.
    Odgrzebię temat, może komuś się przyda kilka uwag.
    Potrzebowałem wymienić obudowę w kluczyku i do tego musiałem go rozebrać na części pierwsze. Kilka uwag do powyższego:
    1. Wyjęcie grota trzeba poprzedzić wyciągnięciem bolca. Ja włożyłem mikro-śrubokręt płaski do środka (taki do precyzyjnych robót), dość mocno go zaklinowałem i kręciłem w prawo (zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara). Wtedy poszło (w drugą stronę bolec się sam zaciska i nie chciał ruszyć). Ktoś pisał, że można to zrobić zagiętym drucikiem, ale u mnie tak nie poszło.
    2. Po zdjęciu gumki z przycisków (trzeba uważać, bo jest krucha, łatwo uszkodzić, ja zaczynałem od strony przycisku bagażnika) i po odkręceniu śrubki pozostaje rozpołowić kluczyk. Nie jest to oczywiste, bo od dołu kluczyka jest zaczep i rozpołowienie trzeba robić od góry kluczyka (czyli tam gdzie przyciski zamknij/otwórz).

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Ja bym z chęcią kupił nowy kluczyk.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa romeo 159 1,9 16v

Domyślnie

Ja też

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ja nie

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

ja też nie

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał coachu Zobacz post
    Ja bym z chęcią kupił nowy kluczyk.
    Nowych nie ma w rozsądnych cenach. Ale czasem ktoś wyprzedaje po rozbitym aucie drugi kluczyk i można trafić taki za grosze. Tylko trzeba obserwować. Mi się udało dorwać praktycznie nieużywany kluczyk za bardzo niewielki pieniądze (w porównaniu do allegrowych 300-400 zł za kluczyk w ładnym stanie).

BTW gdyby ktoś potrzebował to mam do oddania swój stary kluczyk ze środkiem od tego co kupiłem. 100% sprawny, ale obudowę ma tak styraną, że trudno o bardziej zniszczony, gumka porwana, metalowy element lekko ułamany. Nadaje się tylko do testów i zabawy.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 16V

Domyślnie

Hej,

- - - Updated - - -

Kurczę czekam z niecierpliwością na efekty pełnego kluczyka