Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Temat: Alfa Romeo GT

M@T
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Moje zastrzezenie odnosnie skrzyni dotyczy tylko jednego: III jest za dluga i przy zmianie z II na III, aby nie meczyc silnika, trzeba go ciagnac do 2500-2700 rpm, nawet przy spokojnej jezdzie. Po prostu mozno spadaja obroty po wlozeniu trójki.
    W 159 mam takie same wrażenie.
    pzdr

obserwator737
    Gość

Domyślnie

niektóre GT miały akcje serwisową na kontrolę trakcji , nie wiem do którego momentu , najlepiej sprawdzić w ASO , w razie czego wymieniają za darmo

Piotrek3006
    Gość

Domyślnie Kupno Alfy GT

Witam koledzy
    Znajomy ostatnio poszukuje belli dla siebie w zastępstwo pancer wagona audi a3 i trafił na alfa romeo Gt 1.9 M-Jet i prosił mnie o pomoc. Więc zwracam się do specjalistów. Na co uważać przy ogledzinach, jakies standardowe wady? z góry dziękuje za rady
    pozdrawiam

zaraz obok jest temat o GT. po co tworzyć nowy?
    łącze
    /bobryt
    Ostatnio edytowane przez bobryt ; 12-04-2009 o 22:10

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

AR GT to normalne auto, wiec zwraca sie uwage na to, na co kazdym innym aucie.

Niech bierze mlodą po delikatnym dwonku - takich aut nie brakuje, cenowo wychodza dobrze, nawet po robocie i drogiego/dobrego blacharza/lakiernika.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa GT CZARNA :-)

Domyślnie

a co myslicie o tej GT
    Alfa Romeo GT, 2005r., 1900cm3, 150KM - otoMoto

cos jak na ten rocznik maly przebieg, sie mi wydaje
    ale cena atrakcyjna, nawet bardzo

obserwator737
    Gość

Domyślnie

na oko ciężko powiedzieć , jak Ci pasuje kolorystycznie to jedź i oglądaj
    nie ma ksenonów i navi (to pierwsze ważniejsze wg mnie) , nie ma foty tyłu więc nie widać czy ma parktronic (przy widoczności do tyłu w GT rzecz co najmniej przydatna)

brakuje też fabrycznej podkładki pod przednią tablicę rejestracyjną

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

tą GT za kazdym razem jak oglądam to śni mi się po nocach
    ale przekracza moj budżet (mam 50 tyś)

Alfa Romeo GT Q2, BEŻOWA SKÓRA,BOSE,IDEAŁ, 2005r., 1900cm3, 150KM - otoMoto

jak myslicie, warto dołożyć te 3-4 tysiace i ja kupić ? jest wystawiona przez www.superalfa.pl Alfa Romeo Fiat. Szukasz auta dla Siebie zadzwon Czestochowa 696 60 40 40 www.superalfa.pl , takze jest na 100% pewne auto i po przeglądzie na 90000km wymienione whacze przednie dolne, komplet filtrów, olej, wymiana kompletnego rozrządu (pasek, rolka napinająca, rolka prowadząca, pompa wody

obserwator737
    Gość

Domyślnie

53900 za 2005 rok , 91kkm przebieg - to ta z superalfa

mało to nie jest... nie kupiłbym jej za taką cenę

potargowałbym się na Twoim miejscu o inne egzemplarze (np Alfa Romeo GT 1.9 diesel infokredyt24.pl, 2004r., 1900cm3 - otoMoto ) , zakładając że kupisz to za 38kzł masz 15kzł w kieszeni... możesz za to kupić nowe opony , nowe skóry , dać fele do renowacji albo jakkolwiek inaczej wydać tą kasę (lub zachować w kieszeni)

inna : Alfa Romeo GT 1,9 JTD ZAREJESTROWANY, NAVI, 2004r., 1900cm3, 150KM - otoMoto ...dołożyć do niej skóry za 3kzł i masz śliczne GT na feldze GTA

2006 rok > Alfa Romeo GT 1,9 JTD 16 V M-JET, 2006r., 1910cm3, 150KM - otoMoto

pamiętaj że GT nie sprzedają się zwykle jak ciepłe bułeczki (no chyba że moja była hahaha) i warto się targować - przy takiej za np 40kzł to rozmowę zacząłbym od 35kzł

z jakiego regionu kraju jesteś ?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

ta czerwona GT wygląda bosko faktycznie masz racje, skóre do niej dorzucic (jasną) i furka jak malowana
    błędnie przyjąłem założenia szukania auta, brałem roczniki nie starsze niz 2005

Obecnie pracuje w Brnie (Czechy) - takze na południe polski po furke moge skoczyć, od Łodzi w "dół" dam rade pojechać i zakupić auto. Problem w tym, że jestem totalną lamą w kwestii mechaniki samochodowej i obawiam się że mogę zakupić jakieś trefne auto, nie w każdym mieście jest ASO Alfy , żeby sprawdzić przebieg i stan techniczny a po znajomych mechanikach sprzedającego to może być lipa.

Czy ktoś z forumowiczów używał usługi na otomoto, za 100 złotych jadą do sprzedającego i sprawdzają auto czy jest zgodne z opisem umieszczonym na ogłoszeniu ?

Adam_84
    Gość

Domyślnie

Cześć,
    jestem z Cz-wy więc zrobiłem sobie objazd po tutejszych autokomisach. W zasadzie widziałem 3 egzemplarze:

1. Alfa Romeo GT Q2 - moim zdaniem auto godne uwagi ale za cenę 2000 niższą. Za 2005 rok to przesada. Autko ma Q2 ale z tego co zdążyłem wyczytać to w parze z Q2 jest podwójny wydech (1 podwójna końcówka), siedzenia przeszywane czerwoną nitką, aluminiowe nakładki na pedały i oczywiście znaczek Q2 po prawej stronie na tylnej klapie. W tym aucie tego nie było! Więc skąd wiedzieć czy Q2 jest czy nie?

2. Alfa Romeo GT 2006 (czerwona) - tu wszystko z nią w porządku, jedyne co mi się nie podoba w tym aucie to za małe felgi i czarne skóry. Preferuję czarne ze skórą w innym kolorze. Cena jak dla mnie za wysoka.
    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8200078

3. Alfa Romeo GT pod Cz-wą - rocznik 2004 - od prywatnej osoby. Moim zdaniem szrot. Niedziałająca klima, brak znaczków Disegno Bertone po obu stronach auta - zdradza lakierowanie nadwozia. Nie zbierał się tak jakbym tego oczekiwał, pewnie padnięta turbina. Ogólnie wnętrze dość mocno wytarte, nie zadbane. Przebieg wyższy niż deklarowany.

4. Nie widziałem osobiście ale dzwoniłem do Lublina w sprawie tej czerwonej z Allegro.
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD ZAREJESTROWANY, NAVI, 2004r., 1900cm3, 150KM - otoMoto
    Jednak rozmowa ze sprzedającym pozostawia wiele do życzenia. Nic nie wiedział na temat samochodu. Był bity, ponoć mocno, nic więcej nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez Adam_84 ; 11-04-2009 o 10:30

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia