Mam jeszcze opcję wyjazdu do Niemiec na pare dzinków do rodzinki(Monachium) i chyba skorzystam z tej opcji.
Cos mi się wydaje, że się skończy na 156SW 2.4 JTDm :-) albo 156Ti
Mam jeszcze opcję wyjazdu do Niemiec na pare dzinków do rodzinki(Monachium) i chyba skorzystam z tej opcji.
Cos mi się wydaje, że się skończy na 156SW 2.4 JTDm :-) albo 156Ti
Ja planuje w tym roku zmianę samochodu, i mam w związku z tym pytanie. Czy z budżetem około 30 tys. jest sens interesować się GT, czy lepiej skupić się na szukaniu zadbanej 147 lub 156 FL? Najbardziej interesował by mnie silnik 1.9 MJ ale rozważam też 2.0 JTS.
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
Pracujesz u pepików więc masz do Włoch kilka godzin, poszukaj na włoskim ebayu, we włoskich salonach AR (często z gwarancją), naprawdę zdarzają się niezłe egzemplarze, za 10000E dostaniesz 2005, za 13000E 2007. Nie patrz na ceny wywoławcze - podaż zdecydowanie przewyższa popyt więc ostateczna cena zazwyczaj jest niższa o nawet 25%. Ważne, żeby na spokojnie do tego podejść (co przy GT może nie być łatwe ;-) i dać sobie czas.
Jeżeli chcesz mogę Cię trochę wspomóc w poszukiwaniach na tamtejszym rynku...
Usługa, o której piszesz to ściema z lekka - chyba Autoświat testował jej jakość (podstawił auto i sprzedających) i wyszło, że "spece" to dyletanci i jedyne co zrobili dobrze, to fotki ;-)
jeśli masz z kim jechać do Holandii to polecam:
Welkom bij Milano. In- en verkoop Alfa Romeo en Lancia. Milano heeft het grootste aanbod van Nederland.
mają duży wybór włoskich samochodów - GTek też kilka - auta są po leasingu - w pełni udokumentowane - po przeglądach w dobrym stanie - przebiegami się nie przejmuj bo są standardowe jak na Holandię - zadbane 150 kkm to zazwyczaj auto w świetnym stanie - oczywiście różnie to bywa..![]()
kiedyś byłem u nich kilka razy i testowałem 2 czy 3 zanim kupiłem swoją i auta wydawały się ok
dzieki za info, z checia bym skorzystal z twojej pomocy, takze jakbys mial czas to daj info na gg 3579117 i jakoś się ugadamy
bede wdzieczny za kontakt
pozdro
---------- Post dodany o godzinie 19:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:30 ----------
hejka
do Holandii to nie bedzie problemu dojechac ale obawiam sie, ze moge miec problem z zalatwieniem formalnosci bo chcialem na kolach wrocic,
jak sie zdecyduje jechac do Holandii to poprosze cie o info, co i jak
Oczywiście jak nie masz nic przeciwko
Pozdroawiam
Ostatnio edytowane przez artur_ka ; 14-04-2009 o 20:49
jeśli chodzi o formalności w Holandii to to jest najmniejszy problem - całość załatwiasz w "kiosku" w 15 minut za ok 100 Euro.
Jak masz papiery to idziesz do poczto/kiosku i tam płacisz i dostajesz wszystko - dok. wywozowe - tablice - ubezpieczenie - oni załatwiają za ciebie wszystkie formalności a potem przesyłają ci potwierdzenie na Twój adres w Polsce. To przyjemna część a potem 2 tygodnie użerania się w Polsce![]()
jakbyś potrzebował info co i jak to wal śmiało
pozdrawiam
Panowie, a co sądzicie na temat dwoch ponizszych aut a allegro
PIĘKNA ALFA ROMEO GT NA PIEKNYCH FELGACH-RARYTAS! (614499300) - Aukcje internetowe Allegro
ALFA ROMEO GT 1.9 JTD 2006r FULL OPCJA BERTONE (603375712) - Aukcje internetowe Allegro
Pozdrawiam
ogladał może ktoś ta GT ?
Alfa Romeo GT 1.9 diesel infokredyt24.pl, 2004r., 1900cm3 - otoMoto
Ja słyszałem bardzo niepochlebne opinie o wymianie zarówek w tym modelu:Opinie o AR GT
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...na_wesolo.html
![]()
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Pytanie dla osób z Będzina i okolic, oglądał ktoś może tą GT
TRANSLIDEX Leszek Pawlik
ewentualnie jakieś info na temat sprzedawcy, będę bardzo wdzięczny