Chodziło mi o jakiś głośnik 165mm basowy. :mrgreen: Ale chyba w przypadku 145 jest tam miejsce tylko na głośnik 135mm.Napisał bladx
Chodziło mi o jakiś głośnik 165mm basowy. :mrgreen: Ale chyba w przypadku 145 jest tam miejsce tylko na głośnik 135mm.Napisał bladx
pierwsza podstawowa sprawa to nie powinno byc zadnych innych glosnikow w samochodzie oprocz systemu przedniego. Za bas odpowiedzialny jest sub ktory ze wzgledu na rozmiary ma miejsce tylko w bagazniku .
A moim zdaniem tył też jest dobrym miejscem na głośniki, występuje lepszy efekt otoczenia muzyką. A właśnie w 145 jest dobre ulokowanie miejsc na głośniki, a nie tak jak w 146 w dolnej części drzwi. Każdy dobrze nagłośniony samochód ma także w tylniej części zamontowane nagłośnienie.
dziwi mnie to ze uwazasz ze z tylu sa nie potrzebne glosniki ja uwarzam ze sa i to bardzo... Ja od samego poczatku planowalem i wstawie glosniki do tylu, niewem czemu nie mial bym wstawiac, jadac z tylu naprawde potrzeba tych glosnikow, montuje Sinuslive 165mm a do tylu 135mm i bedzie wypasA jeszcze takie male pytanie koledzy jak tam z tylu w 145 waszych tez tak glosno jest jak u mnie ??? macie jakis pomysl na wytlumienie, ja myslalem o piance montarzowej....
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Gapcio. Jaki masz wzmacniacz ? Madz w radiu wyrownania czasowe zeby zgrac prace przoduz tylem?
co do głośników w tylnich drzwiach 146 to przyzanje nie jest to najlepsze rozwiązanie... jednak trzeba przyznać, że całkiem nieżle ten fabryczny sprzęt sobie tu radzi... Jeżeli komuś mało to polecam "coś" mocnego w półkę pod wzmacniaczem (4kanały) a wolne miejsca w "piecu" przeznaczyć na suba! Przeżyłem to na własnym żołądku i efekt jest genialny... dlatego ta koncepcja zawta w najbliższym czasie w mojej 146... :mrgreen:
Alfę kupujesz sercem, nie głową
dwa kanaly na przod i dwa na suba tak bedzie leiej glosniki na polce beda tylko zagluszac bas z bagaznika.
Moim zdaniem pólka to niezbyt trafione miejsce na instalacje głośników. To by mogło być dobre gdyby te głośniki były od dołu jakoś obudowane, a tak to subwoofer i jeszcze głośniki nad nim chyba trochę nie bardzo ;// tak ja uważam.
Witam. Odnawiam temat, chce wymienic tylnie głośniki. Jaka jest głębokość montażowa tych glosniczków???
A jakie głośniki chcesz zamontować ? (marka i model)