Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

Panowie, jest jakaś możliwość samemu "odnowić" skórę? Kolega w bmw ma skórę, kremowa. Przebieg ponad 300k, i widać już zużycie, myślał że brudna i softem polecial, a okazało się że ściera kolor. Jakiś kosmetyk barwiacy, lub uzupełniający ubytku w skórze??

Użytkownik Pirat drogowy Avatar eRBe
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Stilo 3D 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał czosnek1802 Zobacz post
    Panowie, jest jakaś możliwość samemu "odnowić" skórę? Kolega w bmw ma skórę, kremowa. Przebieg ponad 300k, i widać już zużycie, myślał że brudna i softem polecial, a okazało się że ściera kolor. Jakiś kosmetyk barwiacy, lub uzupełniający ubytku w skórze??
    Żeby miało to ręce i nogi to kompresor i malowanie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16v

Domyślnie

Panowie poradźcie jakiś środek cleaner do odluszczania lakieru przed woskowaniem

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    POznań
    Auto
    2 x Audi A4

Domyślnie

Cytat Napisał soso Zobacz post
    Panowie poradźcie jakiś środek cleaner do odluszczania lakieru przed woskowaniem
    Dodo Juice jest bardzo uniwersalny i wygodny w ręcznym nakładaniu więc jeśli ręcznie będziesz działał polecam dodziaka ;-)

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Cytat Napisał AutoNaBlask.pl Zobacz post

Zapomnij o woskach koloryzujących do FK na okres jesień-zima zakup Detailera Morning Dew z Shiny Garage lub Finish Kare 425
    Morning Dew jest chyba już nieprodukowany? Lubię ten QD ale ja nie polecałbym go na początek. Trzeba się przyłożyć do docierania żeby nie pozostały mazy na lakierze.

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

Morning Dew jest w ciągłej produkcji i sprzedaży, to całkiem świeży produkt który według mnie fajnie sie sprawdza i mi zbytnio problemu nie sprawia nakładanie go

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Cytat Napisał czosnek1802 Zobacz post
    Morning Dew jest w ciągłej produkcji i sprzedaży, to całkiem świeży produkt który według mnie fajnie sie sprawdza i mi zbytnio problemu nie sprawia nakładanie go
    Coś mi się popitoliło że żastapił go Quick Detail Spray. Nie zgodzę się z Tobą. W porównaniu z innymi QD dociera sie go trudniej. Widać to dobrze np na czarnym uni. Na moim Nero Metallico przy dobrym świetle też widać mazy. Nawet sam producent informuje, żeby przyłożyć się do docierania.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    POznań
    Auto
    2 x Audi A4

Domyślnie

Panowie wiem że część osób odbierze to jako nachalną reklamę ale możecie troszkę zaoszczędzić i dobrze przygotować auto przed zimą od dziś do 18.10 w naszym sklepie mamy promocję po wpisaniu kuponu rabatowego "Jesień" wasze koszyki uszczuplą się o 10% więcej info na FB https://www.facebook.com/AutoNaBlask

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

Wszyscy odbiorą to jako reklame Ci co interesują się kosmetyką wiedzą o tej promocji z fb nawet nie mając waszego fanpage

Kicaj- Mi nie sprawia to najmniejszego problemu, pryskam dwa razy na kazdy element, przecieram pare razy, drugą fibra przecieram tez pare razy i to wszystko... Oczywiście na czarnym lakierze dla chcącego nic trudnego

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Dobrze, ze piszecie o tym morning dew bo chciałem zamawiać i pewnie bym wtopił jak z Vanillia Touch od SG, a tak znów przerobie kolejna butlę AF finalle chyba, ze coś innego ciekawego się ostatnio pojawiło?

Jakiś czas temu narzekałem tutaj na Prima Amigo, problemy z przysychaniem i docieraniem. Ostatnio naszło mnie na szybkie odszczurzenie auta i tak patrze na półce stało właśnie Amigo i obok Cherry Glaze długo nie myśląc dolałem Cherry Glaze (bardzo rzadki zero problemu z jakimkolwiek przysychaniem i docieraniem) do Amigo i oto uzyskałem coś co w koncu nadaje się do szybkiego użytku. Bardzo fajnie się to nanosiło rotacją na miękkim karbowanym padzie. Na to wrzuciłem Colli i ciekaw jestem ile posiedzi