-
Użytkownik
Embrion
-
Użytkownik
Znawca
Maska będzie najbardziej kosztowna rzecz jasna bo nadaje się jedynie do wymiany, jeśli auta nie chcesz się pozbywać to ja korzystałem z ofert allegrowicza motoakuki - u siebie zakładałem m. in. nowy błotnik. Ten gość sprzedaje oryginalne części taniej niż ASO - dla porównanie ASO za błotnik (goły, do malowania) chciało 1260zł, u motoakuki kupiłem za 499zł. Maska to naturalnie droższa zabawa (1000 - 1200zł) ale ja bym się nie bawił w używki - raz, że nie ma idealnych (więcej zapłacisz blacharzowi/lakiernikowi) dwa, że niektóre lubią korodować od wewnątrz na krawędzi przy lampach.
Zderzak zależy czy czujniki i czy xenony, ja mam czujniki ale nie mam xenonów i taki ciężko znaleźć. Ogólnie pod czujniki jest mniej. Atrapa (serduszko) nie jest strasznie droga, nowa oryginał kosztuje coś koło 250zł, oczywiście można brać używkę za ułamek ceny.
Atrapy nie potrzebujesz do jazdy, maskę i reflektor raczej tak, więc w tym kierunku możesz działać "na raty"...
-
Użytkownik
Embrion
Czujniki są, a może były bo nie wiem czy mają prawo zadziałać po takim strzale... Xenonu nie ma.
-
Użytkownik
Fachowiec
Blachy reflektor i maska, zderzak aledrogo i tak będzisz musiał malować więc kolor jest obojętny lub tak jak razi kolega anAlfaBeta. Ta ryska z tułu od KIA to już zależy od Ciebie czy bierzesz na klatę, ale zawsze możesz ta naprawę zrobić z OC kierowniczki KIA.
ps.
Chłodnicę masz raczej nieruszoną ale trzeba sprawdzić.
-
Użytkownik
Embrion
Wyciekł płyn chłodniczy... liczę, że to jakiś wężyk.
-
Lepiej sprawdz czy pod zderzakiem z tyłu jest wszystko ok bo mógł poprostu wrocic do pierwotnego stanu a pod spodem jest balagan.
I baba to z Ciebie ,ze niewyhamowałeś( to tak na marginesie,nielubie jak ktoś zwala wine na kogoś)
Musiała hamowac to hamowała.
-
slusznie
-
Dziekuje
-
Użytkownik
Maniak resoraków
I ja bym dodał, że jednak lepiej to AC kupić bo zwyżka (o ile nie ma się wykpionej ochrony zniżek) będzie mniej bolesna w kosztach niż taka naprawa jak mniemam. Ja jak myślałem o zakupie takiego auta to od razu z AC
.
-
a ja ta ryse niby tylko na tyle bym zglaszal bez gadania
u mnie bylo lekkie obtarcie blotnika ( 2cm ) i zderzka tyl przy blotniku ( kilka cm )
i wycena z oc sprawcy byla ponad 1000zl
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia