Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: Mordostrzał

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Czyli masz taki zestaw jak ja - czujniki ale bez xenonów. Bardzo mało jest takich zderzaków, a w stanie bardzo dobrym to już ze świecą szukać. Można też wziąć z czujnikami i spryskami i zakleić dziury po spryskiwaczach, szpachla i malowanie (które i tak Cię czeka). Ja nadal jeżdżę z fantazją poprzedniego właściciela tj. zderzak z czujnikami a na dziury po spryskiwaczach naklejona folia carbon...

Czujników od razu nie spisuj na straty, ja kupiłem nowy czujnik bo jeden nie działał a okazało się, że problem był w wiązce (wtyczce). Mam przez to jeden czujnik w nadmiarze...

Co do tylnego zderzaka to ja bym się nie sugerował tym, że z wierzchu nic nie widać - trzeba sprawdzić czy nie ucierpiało nic pod spodem. Siostra miała tak, że jak jej gość wjechał w zad to na zewnątrz tylko ryska, w środku okazało się, że belka z gwintem do haka holowniczego została wbita przez podłogę do bagażnika (w koło zapasowe). No i koniecznie spisanie ze sprawczynią oświadczenia, bo to że ona wjechała Tobie w tyłek to jest odrębne zdarzenie drogowe (też nie zachowała odp. odległości)...

Natomiast co do chłodnicy to też dokładnie trzeba zbadać, bo tam masz kanapkę:
    chłodnica klimy, intercooler, chłodnica wody i do tego jeszcze chłodniczka wspomagania na wierzchu po ukosie. No i rura do puchy filtra powietrza pewnie dostała jako pierwsza bo wisi przed chłodnicami.
    Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 17-10-2015 o 21:07

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Dla mnie sytuacja jest nie jasna. Przecież mogło być tak, że Ty wyhamowałeś, a ten samochód za Tobą nie wyhamował i wepchał Cię na samochód tej kobiety... No chyba, że ten z tyłu Cię nie puknął
    Co do hamowania - owszem, trzeba zachować odpowiedni do prędkości i warunków dystans od poprzedzającego samochodu, ale nagłe hamowanie bez przyczyny też jest wykroczeniem.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

pewnie ze moglo
    ale rysą na zderzaku taka kia nie wepcha 159 na inne auto
    :p
    no i kolega uczciwie przyznal ze wdupil i juz

udowodnij hamowanie bez przyczyny ...
    i jeszcze przejscie dla pieszych widac...

wdupil i tyle

ja w 56 tak mialem
    zatrzymalem sie przed przejsciem zeby puscic malzesntwo z wozkiem
    wdupil mi vw golf
    ...
    dobrze ze to malzenstwo nie zdazylo wejsc na pasy bo niestety po pacnieciu golfa wlecialem na nie
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 17-10-2015 o 21:16

Użytkownik Embrion
    Auto
    -

Domyślnie

Dzięki bocian. Bo nie wiedziałem czy mogę z taka rysą starać się o jakąś kasę.
    anAlfaBeta tez wielkie thx za podpowiedzi. Dowiem się jak to wygląda od wewnętrznej strony i wtedy pewnie znów będę miał kilka pytań. Chociaż mam cichą nadzieję, że pod maską będzie w miarę ok.

Rafal- z tyłu mnie dziewczyna trafiła ale dość lekko. Pozostała mi na zderzaku mała, prawie niewidoczna rysa. Szkoda, że policjant w ogóle nie wziął pod uwagę mojego i tej dziewczyny zdania. Mianowicie, że focus zatrzymał się gwałtownie na pasach, gdzie wcale nie miał czerwonego światła. Upierała się, że zapaliło się pomarańczowe, chociaż ja, ani dziewczyna z tyłu widziała zielone. Policjant stwierdził jasno, że nawet jakby zahamowała na zielonym to też by była moja wina. Nie wiem czy fakt, że pani była z prokuratury coś miał z tym wspólnego... Eeech szkoda alfy Focus wart 5 tysięcy dostanie 500 zł na nowy zderzak, Kia wyszła bez szwanku, a tu morda okrutnie rozbita.
    Ostatnio edytowane przez Marjo ; 17-10-2015 o 21:46

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Ale po co te żale Marjo... Jak ktoś ci się zatrzyma na autostradzie przy 140 km/h przed tobą i w niego wjedziesz to też będzie twoja wina. Coś mogło wybiec na drogę, może coś popsuło się w aucie itp itd. Nie zachowałeś dystansu by wyhamować... tylko sobie możesz pluć w brodę. Policjant zachował się jak najbardziej poprawnie bo nie ma możliwości byś nie został uznany za winnego kolizji drogowej w tej sytuacji.

Mogłeś uzyskać jedynie dwie inne sytuacje - niedziałające światła stopu focusa - jeśli byłbyś w stanie udowodnić, że nie działały przed zdarzeniem - wtedy byłby współudział focusa. Mogłeś też wskazać że focus ma nielegalnie przerobione tylne lampy (np żarówki LED w zwykłych lampach, lampy oklejone taśmą, wymienione na jakieś chinole itp - i wtedy jak policjant będzie miał dobry dzień to może uznać to za przyczynę. Zazwyczaj tego nie zrobi, bo za dużo z tym pieprzenia w papierkach.

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

moja szkoda w 159

http://www.fotosik.pl/zdjecie/751c18217138a645

cos mi tapatalk nie ogarnia fotek kurde
    ( chcialem od goscia 300zl ale nie mial i dla oc - nie zalowalem )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 17-10-2015 o 22:00

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No niestety, w ruchu miejskim nie da się utrzymać nonstop "wystarczającej odległości" i wciąż nierozproszonej uwagi. Trzeba i powinno się oczywiście i można dążyć do tego, ale się nie da fizjologiczno/biologicznie. I co jakiś czas się tak przydarza jak Tobie.
    Ale to wstyd doszukiwać się przyczyn w innych i spiskowe teorie snuć. Sprawa jest prosta i klarowna. Policjant ma rację i co by ten z przodu nie robił wina jest Twoja i kropka. Sam tak 2 razy mocniej a raz do dotknięcia zawaliłem i ani mi do głowy nie przyszło dochodzić po co i dlaczego ten przede mną zahamował. Zahamował to zahamował widać miał powód, a ja nie zdążyłem to przepraszam , kajam się bo zawaliłem i płacę i cieszę się że tylko tyle się stało.
    I wykup AC. Zeszłej zimy podobną miałem stłuczkę właśnie 156tką - wycena z AC 7 tys licząc ksenon, musiałem kombinować żeby obniżyli bo bym mi jakieś szkody całkowite wychodziły i komplikacje formalne. A nic mi nie wyciekło i w 156 są tańsze części.
    Zderzak tył zgłaszaj również.

Użytkownik Embrion
    Auto
    -

Domyślnie

Wiem, wiem. Moja wina i kropka. Po prostu moja pierwsza stłuczka i tak bolesna. Mea Culpa.

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

kazdemu sie moze zdarzyc

nic strasznego

bierz z oc ten tyl

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

słusznie

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia