Spawanie mojego 5 cyl kosztowało 50 pln. Żadnego planowania, wszystko szczelne.
Spawanie mojego 5 cyl kosztowało 50 pln. Żadnego planowania, wszystko szczelne.
Jak mnie kiedyś najdzie ochota na rozbieranie silnika znów to sprawdzę, czy moje śrubki się posikały olejem czy nie.
Chopy ogarnijcie się. Czy otwory zostały zaspawane i wkręcono śruby na zielonym kleju - bez znaczenia. Będzie szczelne i nie będzie strachu o klapce w cylindrze.
Ważne by wywalić EGR bo to on jest powodem zacierania się klapek![]()
Panowie własnie jestem w trakcie dobierania sie do kolektora,ale nie wiem co to jest i czy moge to rozłaczyc i ewentualnie gdzie bo jak probowalem to zaczyna leciec
To jest odstojnik od przelewu paliwa, możesz a nawet musisz rozłączyć. Trochę dizla się poleje, nie ma na to rady - ale niewiele.
koledzy ,a jak przekrecic te koło za cholere nie idzie i czy na nakretka jest kluczen dynamometrycznym dokrecona
Nie kręć tą nakrętką na pompie. Jeśli chcesz zakręcić paskiem to kręć nakrętką na kole pasowym na wale. Nie obraź się ale pytania które zadajesz świadczą raczej o tym że nie powinieneś się za to brać. Nakrętka na pompie jest po prostu do ebana. Same koło też nie łatwo zdjąć z wałka pompy.
koło pasowe to te na dole tam nie ma cięzko dojsc,a i tak ta nakretke trzeba odkrecic czy nie
ale jestem juz tak daleko