Czarna, ciemny granat, coś w ten deseń, czyste to nie było, więc ciężko stwierdzić![]()
Czarna, ciemny granat, coś w ten deseń, czyste to nie było, więc ciężko stwierdzić![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
czarny i wszystkie bardzo ciemne lakiery są niestety najgorsze w utrzymaniu czystości,ale jak moją umyję i nawoskuję to nie chcę innego....nie wyjeżdżam nią w deszczowe brzydkie dni więc nie jest tak źle ,najgorzej jak wyjedziesz w słońcu a musisz wracać w błocie, wtedy przeklinam bo dzień pucowania idzie w łeb...
![]()
Przeczytałem ten artykuł:
http://www.magazynauto.pl/uzywane/op...006,nId,725114
i mam pytanie: dlaczego 3.0 ma więcej charatkeru niż 3.2?
Potem obejrzałem to:
https://www.youtube.com/watch?v=_34Hil4JY3U
Auto idzie ja burza. Mam pytanie ma ktoś czasy przejazdu np. z toru Poznań albo porównanie z innymi autami?
Dodano po 6 minutes:
Widzę że kierunkujesz się na motor 3,2 ?...i bardzo dobrze też bym się zamienił ...
tylko znaleźć kogoś u nas kto chce sprzedać...? zadbane 3,2 raczej rozchodzą się po znajomych..
Po tej awarii coś znikają posty itd
Więc jeszcze raz ; co do charakteru zapewne chodziło mu o poliftowy wygląd 3,2 bo silnik ten sam tylko trochę mocniejszy ,ostatni lift kwestia gustu mnie się tez podoba.
auto z toru to auto naszego forumowego kolegi Tomiego tu masz link do jego tematu; http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._3_2_tomi.html
Ostatnio edytowane przez maras37 ; 13-12-2014 o 10:44 Powód: Dodano
Pewnie tez chodzi o porownanie 3,0 z "analogiczna" przepustnica do 3,2 gdzie jest elektroniczne sterowanie przepustnica. Ja tam nie zwracalby za duzo uwagi na te porownania bo wiekszosc piszacych pewnie nawet nie jechalo Gtv
Przejedz sie 3,0 i 3,2 to sobie porownasz. Z tym ze za 3,2 to trzeba dac zdecydowanie ponad 20tys
Sent from my iPhone
Born to be wild.
Różnicę w cenie zauważyłemA podejrzewam, że ten brak charaktru to takie dziennikarskie pierdu, pierdu. Koleś pewnie w życiu nie jeździł gtv?
Czy była opcja z ksenonami?
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 13-12-2014 o 22:15
Jeżeli chodzi o cenę wartej sprowadzenia 3,2 to raczej 30 tysi w górę...nie licząc opłat.....
Jeździłem ostatnio jako pasażer spiderem 3.2 v6. Super ma odejście. Muszę się jeszcze przejechać za kierąJestem praktycznie zdecydowany na to auto tylko ciężko kupić poniżej 10 tys euro
Poza tym jest ich mało a kolor czerwony praktycznie się nie pojawia w ogłoszeniach.
Jest jeszcze opcja zakupu Spidera 3.0 V6 24V jest ich więcej niż 3.2. Do takiego możesz wsadzić spokojnie silnik 3.2, których było stosunkowo dużo. Taki zabieg przeprowadził jeden z naszych forumowiczów. Oczywiście z powodzeniem.
To tym właśnie Spiderem jeździłem![]()