Po tzw. ulepszeniu modułu sterowana szybami zamknięcie szyb jest mozliwe po włożeniu kluczyka do zamka drzwi i przekręceniu.
Po tzw. ulepszeniu modułu sterowana szybami zamknięcie szyb jest mozliwe po włożeniu kluczyka do zamka drzwi i przekręceniu.
no OK. sprawdzę to dziś jeszcze, bo bardzo ciekawi mnie to.
z tego co czytałem w instrukcji obsługi, którą ktoś wrzucił w formie linku, to po podaniu rocznika i miesiąca auta powinno to być. jednak na ile aktualna jest ona to przekonam się, jak zejdę do auta. fajnie i mega wygodnie byłoby, gdyby można było zamknąć szyby. w sumie to nawet logiczne, można otworzyć, to dlaczego nie można zamknąć?
Moja Delta z 2011 i Bravo sąsiada łaski nie robią otwierają i domykajä szyby z pilota, tak jak i Julka, bez łaski ;p
Kolego ja mam podobnie tzn. z pilota otwiera ale nie zamyka, zamknąć mogę z kluczyka po przekręceniu i przytrzymaniu, jest jeszcze opcja że coś jest uwalone że z pilota nie zamyka ani z jednego ani z drugiego...
pofatygowałem się dziś podjechać do POL-CAR w Poznaniu. Mistrz Zmiany wyszedł do auta, zaprogramował i... nic. jednak u Doradcy Serwisowego dowiedziałem się, że po podłączeniu testera komputerowego jest funkcja na aktywowanie tego i za 150 zł brutto mogą to zrobić. skoro działa to w Lancii i Fiacie, to musi działać też w Alfie Romeo (przynajmniej u mojego ojca w "Julce" działa).
a jeśli chodzi o czujnik zgnieceniowy, o którym ktoś tu pisał, to jest i działa wyśmienicie. ręki nie przytrzaskuje, szyba zatrzymuje się.