Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Jak odróżnić xenony z UK od tych z europy?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Konin/Wrocław
    Auto
    159SW 2.4 TI '09 - jest, 156SW 2.4MJet '04 - była

Domyślnie Jak odróżnić xenony z UK od tych z europy?

Witam,
    Tak jak w temacie zastanawiam się nad różnicą (wizuaklną, w oznaczeniach) między lampami xenonowymi do Alf po FL z angli i z europy.
    Czy ktoś może doradzić jak sprawdzić, albo o co pytać ?

Doman
    Gość

Domyślnie

xenony sa uniwersalne mozna je ustawic i tak i tak jakims dinksem dokladnie nie wiem jak to dziala ale to mi wserwisie powiedzieli przed wyjazdem do polski ale nie przelaczali tego bo akurat nie mialem czasu

andru123
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Doman Zobacz post
    xenony sa uniwersalne mozna je ustawic i tak i tak jakims dinksem dokladnie nie wiem jak to dziala ale to mi wserwisie powiedzieli przed wyjazdem do polski ale nie przelaczali tego bo akurat nie mialem czasu
    niestety....

jedyna rzecz jaka mozna zrobic tym "dinksem" to granice swiatlo-cienia ustawic na linie prosta , czyli jak w Stanach

kasbak
    Gość

Domyślnie

Na samym dole klosza są oznaczenia, takie różne literki nie pamiętam dokładnie ale coś-AC,DC,itakie jakieś podobne a póżniej jest taka mała strzałka która oznacza ruch prawostronny lub lewostronny,zależy w którą strone w prawo czy w lewo.

magico
    Gość

Domyślnie

jak postawisz je pod sciana i beda swiecic tak \_ \_ to znaczy ze angol, jak tak _/ _/ to europa.
    dinks owszem jest ale do przestawienia po rozebraniu lampy jak masz w rece samą soczewe, a i tak nie zawsze bo moze sie okazac ze dinksa nie ma i trzeba przesłone np odkrecic i jakoś ja przykrecic na odwrót.

Z tą zmiana przesłony bawiłem sie z omedze która z angli przytachałem. gdzies na forum omegi było o samej przeróbce. ale jak rozbierzesz lampe bediesz miał soczewke w rece bedziesz widział przesłone i poprostu trzeba ja odwócic z _/ na \_