Mam nadzieje że to to ale może być coś innego np. bendiks
Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka
Mam nadzieje że to to ale może być coś innego np. bendiks
Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
znalazłem coś takiego ... gdzieś w goglu ... wycinek z jakiegos forum
właśnie zamiast kręcenia jest te syczenieeee i trwa to tak długo póki trzymam kluczyk w tej pozycji... potem odpala normalnie
Odp - elektromagnes nie wyciąga bendixa ten syk to pracujacy rozrusznik bez zazebienia z kolem zamachowym soprawdz aku przeczysc klemy jak aku jest ok zdemontuj rozrusznik i do naprawy pzd.
podobnie jest u mnie tylko żę nie ma finalnego odpaleniai co to ten bendix ??
Mieć 147 powodów aby codziennie mówić Jej jak bardzo się Ją kocha
To jest elektromagnes na rozruszniku. Kluczyk podaje prąd sterowania na niego a on zazębia rozrusznik z kołem zamachowym i zwiera główne styki i nastepuje start rozrusznika. to syczenie to brak dobrego połączenia. Może być ta masa lub ten bendix ( nie trzymaj tego długo bo coś uapalisz).
Amantes amentes
Temat zamkniętybrak masy na silniku
temat rozwiązany bardzo bardzo Włodek dziękuje za pomoc !!!! dzięki wielkie
Alunia znów w formie
![]()
Czyli to masa silnika?. Jak tak to super bo to najtansze do zrobienia.
Pozdrawiam i szerokości![]()
Amantes amentes
Masa masa raczej jej brakdzięki raz jeszcze
![]()
Witam,wyświetlil sie w 147 1,9 jtd 120 ps blad P 0683 ,wyswietla sie error glow plug,po podlaczeniu kompa widnieje opis modul podgrzewania nieciagly.Rozebralem centralke wszystko czyste,jeden styk od przekaznika przesyslilem profilaktycznie,zlozylem i dalej lipa,jakies sugestie?
Dwa dni temu miałem to samo. Benzyna ekstrakcyjna strzykawka długa rurka. Polałem po wtyczkach na świecach poruszałem je ( słaby dostęp ale długim cienkim wkrętakiem się da ) potem kompresor wydmuchałem i błąd znikną .
Amantes amentes
u mnie Bład P0683 Preheating control unit oznaczał przepaloną jedną świecę żarową
Ja kupiłem moją alfę z ukręconą świecą żarową, miałem oddać na wiosnę do fachowców, żeby ją wyjęli, ale bella zrobiła mi prezent w nowy rok i sama podczas jazdy wypluła świeczkęI to 200m od domu, nie robiąc nawet szkody obudowie silnika
![]()