Tak można mam identyczny i na nim sam robiłem
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Tak można mam identyczny i na nim sam robiłem
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
jakim programem mozna przez bloutoth zrobic osiowanie proxy
Multiecuscan w pełnej wersji powinien osiowanie ogarnąć.
Posiadałem kiedyś ELM 327 Bluetooth z Aliexpress ale były z nim permanentne problemy. Urządzenie wyglądało tak:
Niestety, interfejs nie chciał współpracować z AlfaOBD mimo, że program poprawnie wykrywał moduł. Każda próba połączenia kończyła się komunikatem - "trwa ustanawianie środowiska" Udało mi się dwa razy połączyć z programem Torque, ale przy okazji 3 próby podłączenia zaczęła się choinka kontrolek na desce rozdzielczej. Efektem tego w sterowniku "Dashboard" zagościła masa błędów, które pokasowałem później programem Multiecuscan poprzez viakenowski ELM 327 v2 USB. Wysłałem zatem zapytanie do f-my VIAKEN czy będą posiadać w ofercie w pełni działające interface'y ELM 327 Bluetooth Mini z włącznikiem ON/OFF, ale otrzymałem odpowiedź negatywną.
Ostatnio edytowane przez Casio ; 08-11-2015 o 09:41
Witam panowie od kilku miesiecy jestem posiadaczem mojej wymarzonej alfy mam zamiar kupić sobie moduł diagnostyczny. znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/interfejs-icar4-vg...997509972.html
1. Czy nada sie on czy proponujecie coś innego
2. Jakie programy do diagnostyki i z skąd je ściągnąć
mój samochód alfa 159 2011 rok
Dzięki kupie i będę testować
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Witam
Chciałbym kupić sprawdzony interfejs pod bluetooth aby łączyć się z moją 159 przy użyciu Alfaobd ewentualnie adapter do laptopa bluetooth i za pomocą Mes-a (elm nie wiem czy dobrze mówię)
Doradzi ktoś coś sprawdzonego??
Panowie jak się połaczyc przez bletooth z Multuscanem oczywiscie orginal,chodzi mi o ustawienia,podczas parowania trzeba wpisac jakis kod i MES co trzeba ustawic bo jest tam pare opcji z Bluetooth