witam. w moim cudeńku mam problem z układem paliwowym otóż paliwo nie dochodzi do silnika i tu sie pojawia moje pytanko czy ktokolwiek ma jakiekolwiek pojecie o tym ile w tym konkretnym modelu jest pomp paliwa i czy ktoś miał może podobny problem?
witam. w moim cudeńku mam problem z układem paliwowym otóż paliwo nie dochodzi do silnika i tu sie pojawia moje pytanko czy ktokolwiek ma jakiekolwiek pojecie o tym ile w tym konkretnym modelu jest pomp paliwa i czy ktoś miał może podobny problem?
witaj pompy masz 2 jedna w baku druga na wałku , może masz filtr przypchany filtr znajduje się przy tylnym prawym kole
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...__dziala_.html
poszukać należy a nie walić nowy temat
Dziekuje. Ale wlasnie pojawil sie nowy problem. Silnik odpala ale tylko na chwile przy czym silnik stuka jakby stado koni bieglo. Jakies 2 mce temu wymieniany byl wal rozrzadu i panewki. Auto jezdzilo cale dwa dni i podczas jazdy odcielo mi doplyw paliwa musialam sciagac je laweta do mechanika. Niestety okazalo sie ze najprawdopodobniej rozrzad byl zle ustawiony i sie przestawil. Pi ustawieniu go ponownie paliwo nie dochodzi do silnika a odpalone w niezany mi sposob wali jsk szalony. Rece opadaja trzech mechanikow nie wie co jest , komputer nic nie pokazuje. Zalamana jestem. Zakochalam sie w tym aucie i uparlam zeby naprawic dlatego szukam pomocy wszedzie
Może poszukaj mechanika typowego od Alf
Moze padl czojnik polozenia walu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A po wymianie te 2 dni to bella jezdzila noalnie ???
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Proponuję udać się do mechanika bo teraz u tych co byłaś to chyba tylko porady fryzjerów.
Pewnie próbują odpalić na samostart albo na plaka i dlatego uruchamia się na chwilę i wali.
należało by jeszcze sprawdzić zasilanie prądowe do pompy i zobaczyć czy może wybiło wyłącznik bezwładnościowy który to właśnie odcina paliwo. Prawdopodobnie przy fotelu kierowcy przy szynach czarny lub czerwony od góry wciskany pokryty gumą guzik.
Chodziła normalnie. Chociaż chwile przed tym zanim odcielo mi dopływ paliwa strasznie falowala na obrotach.