Co myślicie o zakupie Alfy Romeo GT z przebiegiem 270tys jeżeli jest ładna i zadbana silnik 1.9JTD ???
Co myślicie o zakupie Alfy Romeo GT z przebiegiem 270tys jeżeli jest ładna i zadbana silnik 1.9JTD ???
Jesli ktos dbal to tylko brac,270 tys. to dopiero dobrze dotarty jtd,poza tym powiedzmy sobie szczerze,wiekszosc ludzi kupuje auta z podobnym przebiegiem tylko o tym nie wiedza,mysla ze maja 150 tys. a tak naprawde jest inaczej.Moja poprzednia 156-tka miala niby jak ja kupilem 180 tys. a tak naprawde po podpieciu kompa okazalo sie ze ma prawie 400 tys i z silnikiem nie mialem wiekszych problemow.
Wysłane z mojego Nexus 4
Jeżeli jest prawdziwy to spoko.
Byla 156 2,0 TS,
była 156 2,4 20V
była 156 1,9 16V
jest 159 1,9 16V
była giulietta 2,0 IMOLA
jest giulia 2,0
Kolega w JTD 156 3 lata temu jak kupił miał przebieg 850kkm (na liczniku 200). Nie mam z nim kontaktu od pewnego czasu, ale jezdzilo mu sie dobrze ;d
270 tys mam w T.S, więc nie ma co się zastanawiać. A po drugie wg mnie jest to normalny przebieg jak na 10 letni samochód
Jak kupowałem swoją miałem 150k ale gość powiedział że on nie jest wstanie powiedzieć który raz xD. Osprzęt nawet jak dojechany można wymienić, grunt żeby silnik nie miał wycieków, nie kopcił we wszystkich kolorach tęczy, nie stukał, nie wył.
Druga sprawa to w jakim stanie jest buda, jeśli nie ma dużych ognisk rdzy (do wyczyszczenia i zaimpregnowania) to brałbym! Pomijamy kwestię wypadkowości bo to się rozumie samo przez się a tam drobne ocierki lakierowanie to nie ma siły żeby 10lednie auto nie miało.
jesli to pomoże to ja kupiłem swoją z 258 tys i wszystko ok![]()
a ta co ma 270 tys to gt nie jest naszego klubowicza co kiedys sie udzielał co prawda z rok temu ze dobrego gt niekupi sie za 20 tys,a wystawił za 14tysi
))
To jest przebieg do akceptacji. Silniki 1,9 jest wytrzymały. Przy takim przebiegu zapewne zostało zrobione sprzęgło z dwumasem, może też turbina.
Wtryski i pompa WC powinna być dobrej kondycji.