Oczywiście. Zresztą mam samochód od półtora roku i pamiętam jak zachowywał się z poprzednim sezonie jesień/zima![]()
Oczywiście. Zresztą mam samochód od półtora roku i pamiętam jak zachowywał się z poprzednim sezonie jesień/zima![]()
W pionie jest 130 °C
Przypomnę, że w moim przypadku rzecz dotyczy Fiata Stilo. Temperatura w pionie to okolice 90 stopni. Sprawdzone pod Multiecuscan'em po podłączeniu do sterownika silnika.
Ups ...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Tak wymieniłem kompletny rozrząd z pompą wody i nową osłoną rozrządu, bo stara odkształciła się temperaturowo i obcierała o rolkę. Czyli nowa pompa to lepszy przepływ cieczy i stąd wahania na wskazówce?
Może ktoś rzucić okiem i wydać jednoznaczny werdykt termostat do wymiany tak/nie
Na moje oko i zgodnie z tym co napisano w tym temacie wszystko ok. Masz termostat starego typu. Temperatura otwarcia ok. 80 stopni i niżej nie schodzi.
Witam,posypał mi sę czujnik temperatury(DAV 402 386 01 4 pinowy) ale jedyne jakie znalazłem to używki
jaki zamiennik można zamiast niego włożyć co by wskazówka za bardzo nie szalała?
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368