Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Temat: Alfa Romeo GT

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa GT CZARNA :-)

Domyślnie

Mam jeszcze opcję wyjazdu do Niemiec na pare dzinków do rodzinki(Monachium) i chyba skorzystam z tej opcji.
    Cos mi się wydaje, że się skończy na 156SW 2.4 JTDm :-) albo 156Ti

ViP Świeżak Avatar AR_156
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Giulia 2.0 TB Multiair 200KM

Domyślnie

Ja planuje w tym roku zmianę samochodu, i mam w związku z tym pytanie. Czy z budżetem około 30 tys. jest sens interesować się GT, czy lepiej skupić się na szukaniu zadbanej 147 lub 156 FL? Najbardziej interesował by mnie silnik 1.9 MJ ale rozważam też 2.0 JTS.
    teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
    kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio
    '93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic
    '06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
    '04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico
    '98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał artur_ka Zobacz post
    ta czerwona GT wygląda bosko faktycznie masz racje, skóre do niej dorzucic (jasną) i furka jak malowana
    błędnie przyjąłem założenia szukania auta, brałem roczniki nie starsze niz 2005

Obecnie pracuje w Brnie (Czechy) - takze na południe polski po furke moge skoczyć, od Łodzi w "dół" dam rade pojechać i zakupić auto. Problem w tym, że jestem totalną lamą w kwestii mechaniki samochodowej i obawiam się że mogę zakupić jakieś trefne auto, nie w każdym mieście jest ASO Alfy , żeby sprawdzić przebieg i stan techniczny a po znajomych mechanikach sprzedającego to może być lipa.

Czy ktoś z forumowiczów używał usługi na otomoto, za 100 złotych jadą do sprzedającego i sprawdzają auto czy jest zgodne z opisem umieszczonym na ogłoszeniu ?

Pracujesz u pepików więc masz do Włoch kilka godzin, poszukaj na włoskim ebayu, we włoskich salonach AR (często z gwarancją), naprawdę zdarzają się niezłe egzemplarze, za 10000E dostaniesz 2005, za 13000E 2007. Nie patrz na ceny wywoławcze - podaż zdecydowanie przewyższa popyt więc ostateczna cena zazwyczaj jest niższa o nawet 25%. Ważne, żeby na spokojnie do tego podejść (co przy GT może nie być łatwe ;-) i dać sobie czas.
    Jeżeli chcesz mogę Cię trochę wspomóc w poszukiwaniach na tamtejszym rynku...

Usługa, o której piszesz to ściema z lekka - chyba Autoświat testował jej jakość (podstawił auto i sprzedających) i wyszło, że "spece" to dyletanci i jedyne co zrobili dobrze, to fotki ;-)

grzybii
    Gość

Domyślnie GTki

jeśli masz z kim jechać do Holandii to polecam:

Welkom bij Milano. In- en verkoop Alfa Romeo en Lancia. Milano heeft het grootste aanbod van Nederland.

mają duży wybór włoskich samochodów - GTek też kilka - auta są po leasingu - w pełni udokumentowane - po przeglądach w dobrym stanie - przebiegami się nie przejmuj bo są standardowe jak na Holandię - zadbane 150 kkm to zazwyczaj auto w świetnym stanie - oczywiście różnie to bywa..

kiedyś byłem u nich kilka razy i testowałem 2 czy 3 zanim kupiłem swoją i auta wydawały się ok

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Ważne, żeby na spokojnie do tego podejść (co przy GT może nie być łatwe ;-) i dać sobie czas.
    Jeżeli chcesz mogę Cię trochę wspomóc w poszukiwaniach na tamtejszym rynku...
    dzieki za info, z checia bym skorzystal z twojej pomocy, takze jakbys mial czas to daj info na gg 3579117 i jakoś się ugadamy
    bede wdzieczny za kontakt

pozdro

---------- Post dodany o godzinie 19:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:30 ----------

Cytat Napisał grzybii Zobacz post
    jeśli masz z kim jechać do Holandii to polecam:

Welkom bij Milano. In- en verkoop Alfa Romeo en Lancia. Milano heeft het grootste aanbod van Nederland.

mają duży wybór włoskich samochodów - GTek też kilka - auta są po leasingu - w pełni udokumentowane - po przeglądach w dobrym stanie - przebiegami się nie przejmuj bo są standardowe jak na Holandię - zadbane 150 kkm to zazwyczaj auto w świetnym stanie - oczywiście różnie to bywa..

kiedyś byłem u nich kilka razy i testowałem 2 czy 3 zanim kupiłem swoją i auta wydawały się ok

hejka

do Holandii to nie bedzie problemu dojechac ale obawiam sie, ze moge miec problem z zalatwieniem formalnosci bo chcialem na kolach wrocic,
    jak sie zdecyduje jechac do Holandii to poprosze cie o info, co i jak
    Oczywiście jak nie masz nic przeciwko

Pozdroawiam
    Ostatnio edytowane przez artur_ka ; 14-04-2009 o 20:49

grzybii
    Gość

Domyślnie

jeśli chodzi o formalności w Holandii to to jest najmniejszy problem - całość załatwiasz w "kiosku" w 15 minut za ok 100 Euro.

Jak masz papiery to idziesz do poczto/kiosku i tam płacisz i dostajesz wszystko - dok. wywozowe - tablice - ubezpieczenie - oni załatwiają za ciebie wszystkie formalności a potem przesyłają ci potwierdzenie na Twój adres w Polsce. To przyjemna część a potem 2 tygodnie użerania się w Polsce

jakbyś potrzebował info co i jak to wal śmiało

pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Opinie o AR GT
    Ja słyszałem bardzo niepochlebne opinie o wymianie zarówek w tym modelu:
    http://www.forum.alfaholicy.org/147_...na_wesolo.html

Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Pytanie dla osób z Będzina i okolic, oglądał ktoś może tą GT

TRANSLIDEX Leszek Pawlik

ewentualnie jakieś info na temat sprzedawcy, będę bardzo wdzięczny

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia