No właśnie teraz dopiero zauważyłem, że coś nie pasuje. Kilka stron wcześniej mieliśmy specyfikację QV z opcjami. Wszędzie piszą o manualu, a tam jest przecież tempomat aktywny... Jak oni chcieliby to połączyć?! I jeszcze ma mieć start&stop to już w ogóle nie widzę tego...![]()
Wydaje mi się w takim razie, że QV będzie też z automatem. Albo dali w specyfikacji opcje również dla innych wersji.
Pozdro,
Bartas
Start&Stop z manualem się nie wykluczają- wiele aut ma ten system i normalną skrzynię.
Aktywny tempomat i manual już tak.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Chyba jednak nie:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewt...f=489&t=171536
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
No... chyba, że w pewnym zakresie obrotów/prędkości. Ale nie jest to aktywny tempomat, który będzie działał od zera do jakiejś tam ustalonej maksymalnej prędkości (a o takim myślę).
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Pomyliłem się z nazwą. Powinno być "Stop And Go"dla aktywnego tempomatu (czyli np. poruszanie się w korkach) co teoretycznie ma Giulia QV.
radosuaf, dzięki za znalezisko. Rzeczywiście jest takie połączenie!
Chociaż dla mnie dziwne to to.. O ile zrozumiem jeszcze funkcję ostrzegania przed kolizją i hamowanie (korzysta się z tego samego radaru) to zwalnianie i przyspieszanie, przy ręcznej zmianie biegów już nie.. Z drugiej strony mając 500KM i od groma momentu wydaje mi się, że na 6tym biegu bez problemu auto będzie się rozpędzać już od 60km/h (oczywiście nie mówię o sprincie). Czyli w zakresie 60-300km/h można jeździć na jednym biegu![]()
Pozdro,
Bartas
Silniki benzynowe:
- 2.0 GME T4 200 KM, 8-biegowa skrzynia automatyczna, napęd na tył,
- 2.0 GME T4 250 KM, 8-biegowa skrzynia aut., napęd 4x4,
- 2.0 GME T4 280 KM, 8-biegowa skrzynia aut., napęd na tył,
- 2.0 GME T4 280 KM, 8-biegowa skrzynia aut., napęd 4x4.
Silniki turbodiesle:
- 2.2 JTDM 150 KM; 6-biegowa skrzynia manualna; napęd na tył,
- 2.2 JTDM 150 KM; 8-biegowa skrzynia aut., napęd na tył,
- 2.2 JTDM 180 KM, 6-biegowa skrzynia man., napęd na tył,
- 2.2 JTDM 180 KM, 8-biegowa skrzynia aut., napęd na tył,
- 2.2 JTDM 210 KM, 8-biegowa skrzynia aut., napęd 4x4.
V6 twin-turbo:
- 2.9 V6, 510 KM, 6-biegowa skrzynia man., napęd na tył,
- 2.9 V6, 510 KM, 7-biegowa dwusprzęgłowa skrzynia, napęd na tył,
- 2.9 V6, 490 KM, 8-biegowa skrzynia aut., napęd na tył.
2.0 GME T4 to pewnie chrysler hurricane
Clarkson:
every time I type “sex” into Google, all I get is yet another picture of the Alfa Romeo Giulia QV.
![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Clarkson???
hmm Giulia - [COLOR=#000000][FONT=Calibri]It's a four-door saloon called the Giulia and it will be much worse than the BMW 3 series.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 30-11-2015 o 10:22 Powód: Off Topic
normund, jak już cytujemy to proponuję całość. Zwłaszcza gdy chodzi o Jeremyego który jest znany z tego, że jeśli na wstępie oblewa jakieś auto pomyjami to znaczy że mu się to auto podoba. Oba cytaty pochodzą z jego oficjalnych rubryk w The Sun.
Nie wiem natomiast skąd pochodzi długi cytat, bo google nie prowadzi do żadnej strony gdzie takie słowa będą podpisane oficjalnie przez JC, a jedynie do blogów i for alfowskich gdzie są szeroko cytowane. Nie to żebym się nie zgadzał z tymi słowami, ale przykleić komuś słowa w internecie jest bardzo łatwo.