Witam , chciałbym się was spytać od czego są te przewody zaznaczone na zdjęciu. Ponieważ ostatnio zauważyłem że po jeździe zaczyna z nich kapać jakiś olej.![]()
Witam , chciałbym się was spytać od czego są te przewody zaznaczone na zdjęciu. Ponieważ ostatnio zauważyłem że po jeździe zaczyna z nich kapać jakiś olej.![]()
Wyglada mi to na przewody do chłodnicy wspomagania. Sprawdx czy nie ubywa Ci oleju od wspomagania kierownicy.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Danus a to nie sa przewody do chlodnicy oleju? Mi tez czasami z tego kapnie jak Ale mocno przegonie...
Była Lancia...był Fiat...byla Alfabyło Cabrio
Wróciła Alfaa Ferrari i Maserati ne emeryturze...
Tak jak Damian pisze. Problem znany w 166. Nowe węże nawet na opaski załatwiają sprawę. Idzie je wyciągnąć po zdjęciu koła. Trochę ujowy dostęp do magla (tam są śruby) ale da się.
Jeśli masz na myśli przewody od chłodnicy oleju silnikowego, to one nie są aż tak widoczne pod autem i inaczej ułożone.
Inna sprawa, że u mnie te od chłodniki oleju silnikowego też się delikatnie pociły, pociły, aż pewnego dnia przy rutynowej kontroli stanu oleju w silniku nie maczał mi się bagnet, bo puściły na zakuciu. Pod samochodem nie było ani kropelki. Prawie 2l oleju poszły w osłonę silnika (na szczęście ori z pampersami). Cudem był fakt, że stało się to na odcinku 10m (wjazd z podwórka do garażu). Więc szykuj się na robótkę.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
To na 100% są przewody do chodnicy płynu w układzie kierowniczym, kiedyś mi spadł jeden
Dodam że olej zaczyna dopiero kapać po jeździe.
Przecież dostałeś już odpowiedź.
od chlodniczki oleju ida prawa strona czyli strona pasazera, a tu widac lewa kierowcy wiec to przewody od chlodnicy plynu wspomagania.