Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Mnie tylko troche dziwuje wypowiedz Sergia na temar 159. Chłop Giulią chce zrobić rewolucje francuską ,dotrzeć do szerokiej gamy odbiorców a bluzga na model ktory fakt- z cuore sportivo ma niewiele wspólnego ale... stylistycznie w dniu premiery powalił świat na kolana, przez swiatowe organizacje i pismaki motoryzacyjne został uznany za auto ktore zmienia awaryjny wizerunek marki . Zawias trwały wrecz wybitnie. Jakby dodac do tego szerszą palete konkretnych silnikow to nic wiecej do sukcesu nie potrzeba.Mimo uplywu lat nie ma faceta ktory nie obroci sie za "9". Zresztą to samo było wizualnie patrzac ze 156/Gt/147 -zawsze był efekt WOW. Teraz jak temat pokazuje połowa z nas "musiała się przespać" z designem a sama premiera cieszyła sie zainteresowaniem tylko na fakt ze Alfa cos wypusciła. Zabrakło Giugiaro czy Pinifariny , auto nie powala( jak poprzednicy ) przy nowych Lexach i Mietkach . Ma szanse byc dobrym autem ale Sergio chyba za pewnie się czuje . Ja zycze by jego "Amerykanski sen" sie spelnil ale jestem realistą a realia są jakie są. Pewnie i tak kupie kiedyś Giulię bo to Alfa tyle tylko ze juz nie będzie zachwycać tak sąsiadów jak poczciwe 156/159 :-)
Jakby wsadzili w 159 tbi uconnecta, ustawili cenę pod 100 tys (taka była cena pod koniec sprzedaży) to byłaby nadal bardzo dobra oferta. A i Giulia miałaby łatwiej, bo nie startowałaby od zera, a zachowaliby ciągłość sprzedaży. No ale teraz to już nie ma co gdybać. Wydaje mi się, że w fabryce w której montowano 159 (?Neapol?) teraz montują Pande.
Mi tylko chodzi o to ze Sergio zbluzgał auto. Powiedział przecież że chce sie odciac od 159/Brery bo to padaka. Nie wiem o uj mu chodzi. No moze tylko o aspekt sportowy no ale w takim wypadku też nie powinien bo 159 tak jak Giulia celuje w masy z tym ze 159 zrobiła to z oczowyjebem.
A ja odbyłem ciekawą dyskusję ze znajomą, której pracą jest badanie trendów w motoryzacji i robienie prognoz na najbliższe 10-15 lat (pracuje w dużym, niemieckim koncernie motoryzacyjnym) . Generalnie na zachodzie maleje powoli popyt na samochody i stąd różne jakieś nowe formy leasingowe, i jedynie zostaje popyt na usługę transportu - jest to ewidentne w wielu nowoczesnych miastach, gdzie po prostu posiadanie auta jest zbędne, nie mówiąc o tym, że auta które same się prowadzą są już faktem. Tak więc wysoce prawdopodobne, że producenci będą się przekształcić w usługodawców. Druga sprawa dość ciekawa w świetle poprzedniej prognozy, i tego, że nowe auta wyglądają w zasadzie tak samo (vide Giulia). W Stanach w latach 50' panie domu kupowały lodówki niemal co roku, a to wychodziła w nowym kolorze, a to z jakimś innym bajerem - w każdym razie nie z powodu, że stara lodówka straciła swoją funkcjonalność - był powód aby zaprosić znajome i powzdychać nad nową, modną lodówką. Dzisiaj trudno sobie wyobrazić bardziej nudny i nieinteresujący sprzęt domowy - kupujesz, wstawiasz i najlepiej żeby się nie psuła przez następne 10 lat. W świetle tych zmian możliwe, że auta podzielą los lodówekTakie dywagacje, i wydaje mi się, że jesteśmy już świadkami zmierzchu analogowych samochodów.
1984 GTV6 3.2 24V
Szef FCA Europe Alfredo Altavilla potwierdził w wywiadzie dla gazety Alvolante.it, że działania związane z wprowadzaniem Giulii do sprzedaży idą zgodnie z planem. Tym samym zaprzeczył, jakoby start tego auta miał zostać przesunięty o pół roku. Prezentacja modeli innych niż Quadrifoglio odbędzie się w marcu w Genewie. Krótko po tym auta będą już osiągalne u dealer'ów...
Również są prowadzone dyskusje odnośnie wariantu "kombi" ale żadnych konkretów nie zdradzono.
Zacieram ręce i już zaczynam zbierać kasę. Może za 15 lat kupię![]()
Start seryjnej produkcji był wyznaczony na 27 listopada. Został przełożony na luty/marzec 2016. Niestety Włosi mają olbrzymie problemy z uruchomieniem produkcji tego samochodu.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Może być tak, że jakaś firma ma problem z dostarczeniem nawet drobnego komponentu. Kiedyś pracowałem w branży motoryzacyjnej. Po prostu opóźnienia są normalne. Może to być też problem oprogramowania - producent któregoś z wielu komputerków się spóźnia. Na przykład cluster albo nawet ten nowy Entertainment. To nie są bardzo proste urządzenia.