Strona 20 z 91 PierwszyPierwszy ... 10111213141516171819202122232425262728293070 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 909

Temat: Awaria silnika 2.0 170KM

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Dobra dobra juz z tym kredytem to ze wzialem pewna czesc oczywiscie nie na calosc to moja prywatna sprawa, na aucie nie oszczędzam to ze po zakupie jakieś 2 m-ce jebla pompa wody a 2 tyg pozniej mialem umowiona wizyte na zrobienie rozrzadu bo takie mial mechanik terminy NIE znaczy ze oszczędzałem. Nie róbcie ze mnie kogoś kto kupuje auto dla sąsiada a dba jak o teściowa, auto mialo robione wszystko co trzeba było, Ciekawy czy kazdy z was ma przygotowane na remont silnika BAGATELA Ok 8-10tys i nie musi pożyczać na hop siup wiadomo każdy tam jakies grosze ma ale wyciągnąć taka kasę na raz to trochę boli. Ze stefczykiem moze przesadzilem ale przekoloryzowac zawsze trzeba, nie zmienia to faktu ze kasy pojdzie w ciul, jak mnie bylo stac na 2.0 TI to mnie stac tez na remont ale jedynie szkoda tutaj czasu i pieniedzy. A z ta lawetka to co macie na mysli zeby to QBA robil?? 370km od domu??? Mysle ze motodoktor ktory tez ma b.dobre opinie zajmie sie tym i alfa wroci do zywych jak bociana moze nie w 2015r ale 2016r bedzie pruła powietrze.. I przestancie na mnie napierac jak Grodzka na fotel sejmowy ze sobie auto zaniedbalem BO TO GÓWNO PRAWDA. Szukam to porady a nie krytyki i wy chyba tez chcecie cos wiedzic na temat tej awari tak jak i ja wiec nie napinajcie mnie jak baranich JAJ.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kamorado Zobacz post
    Nikt nie wie jak auto wczesniej bylo uztkowane, a to wrecz fundament by dyskutowac o problemie.
    Wszystkie wpisy serwisowe i wymiany gwarancyjne do przebigu 150 000tys potwierdzone w ASO wszystko robione na gwarancji.
    Auto kupilem przy przebiegu 166 000 i minał niecaly rok od ostatniego wpisu w ASO, wiec nie jest to auto kupione w ciemno w ksiazke serwisowa nie zagladam bo wiadomo gowno tam prawda co bylo robione. ale w systemie ASO nikt nie zmieni faktu.
    Stał sie pech i tyle przestancie marudzic bo to ja mam problem a nie wy.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Kolego ,spokojnie, nikt tu Ci nie jest wrogiem.

Piszemy o pewnych sprawach zwiazanych i z samym kupnem i z samymi ewentualnymi podejrzeniami co do stanu auta,czy braku realnej wiedzy na temat historii własciwej eksploatacji przez poprzednich włascicieli.

Kazdy Ci współczuje i każdy trzyma kciuki by awaria była jak najmniej kosztowna.

Mnie jako własciciela 2.0 ,uderza fakt,ze skoro dwa auta,z absolutnie nieznaną historią serwisową ( znana to dla mnie albo nówka,albo od kogos pewnego), po powaznej awarii nagle są wyznacznikami awaryjnosci świetnego silnika 2.0.

Na pewno obaj dbaliscie o swoje auta,napewno nie załowaliscie czy to na olej ,czy inne podzespoły ( a przynajmniej mam taką nadzieję),ale prawdą jest,ze obaj nie wiecie tak naprawde,jak 159 były traktowane wczesniej,i czy wasze przebiegi są autentycznymi.

Nie tajemnica,ze dzis silniki są robione z gównolitu, ale sztuka jest by ten gównolit pracował nalezycie,a nigdy tak nie bedzie,jesli olej sie wymienia co 30 tys, a tak zapewne było.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 01-12-2015 o 23:18

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klonek
    Auto
    159 2.0 JTDm

Domyślnie

A z ta lawetka to co macie na mysli zeby to QBA robil?? 370km od domu??? .
    On jest na bieżąco z tematem.
    Więc jeśli byłoby to samo (tłok) u Ciebie, to bym jechał do kolegi QBY.
    I masz pewność, że zrobione będzie dobrze. A przecież autem chcesz jeszcze sporo lat pojeździć jak pisałeś.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał Klonek Zobacz post
    On jest na bieżąco z tematem.
    Więc jeśli byłoby to samo (tłok) u Ciebie, to bym jechał do kolegi QBY.
    I masz pewność, że zrobione będzie dobrze. A przecież autem chcesz jeszcze sporo lat pojeździć jak pisałeś.
    Myslalem o tym zeby go zatargac czy to do Cinka czy tez Qby i Tomka_KrK ale na zdrowy rozsadek mysle ze tu kolo Rzeszowa cos poradzą silnik jak silnik zasada dzialania ta sama jedynie uczciwy mechanik i mysle ze na miejscu tez zabliznimy rany. Nie wiem jak inni uwazaja ale jak trzeba bedzie to i rzeszowa bede targał dalej, ale to sie okaże w niedalekiej przyszlosci.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

I co z tego że 370km od domu, to jakiś problem? a po co Ty tam przy tym remoncie masz być niby?
    Masz rady powyżej (przefiltruj rozsądne) i własne doświadczenie już : że co tanie to drogie.
    A już kombinujesz na starcie i już na lawecie chcesz oszczędzać. Co będzie dalej. (BTW assistance coś około stówkę raptem kosztuje, to tak na przyszłość).

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Wszystkie wpisy serwisowe i wymiany gwarancyjne do przebigu 150 000tys potwierdzone w ASO wszystko robione na gwarancji.
    Auto kupilem przy przebiegu 166 000 i minał niecaly rok od ostatniego wpisu w ASO, wiec nie jest to auto kupione w ciemno w ksiazke serwisowa nie zagladam bo wiadomo gowno tam prawda co bylo robione. ale w systemie ASO nikt nie zmieni faktu.
    Stał sie pech i tyle przestancie marudzic bo to ja mam problem a nie wy.[/QUOTE]

Co do wiarygodności ASO, to polecam TVN TURBO i program TURBO KAMERA... jak mawiał klasyk ,,już byli tacy co o rękę się chcieli założyć i....by teraz ***** bez ręki chodzili''
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 25-01-2016 o 00:20 Powód: język

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Zreszta,auto jeszcze nie na stole operacyjnym. Nie wiadomo co tak naprawde zaszło,a wpisy,jak by pekł blok.

Co do aso: serwis serwisem,ale jesli potencjalny ( raczej 95%) kupujący nówkę,stosuje sie do wskazan ksiazki i aso,to potem takie kwiatki wychodzą.

Pamientam ,jak dzis,gdy przyjezdzam na pierwszy przegląd,a serwisant ,do mnie,ze chyba mi zbywa w portfelu,bo to jeszcze w ciul kilometrów do 30 tys.

Nie mniej,takie awarie,nie mają prawa wydarzyć sie nawet i przy 200 tys. jesli odpowiednio traktujemy auto.

Cos zawiodło. Miejmy nadzieję ,że jednak nie producent.

Moze zbyt pochopnie,ale na miejscu autora,w sytuacji,gdzie jestem zadłuzony ( chyba,że nie jest to powazne obciazenie), sprzedałbym auto ,spłacił sie i wyszedł na prostą. Chetni bankowo sie znajdą. Nie chce nikomu zaglądac do portfela,ale wyglada mi to na mała tragedie i teraz ciezko z budzetem,a zadłuzac sie na kolejne tysiace po to by naprawiac auto-zagadkę,to srednio korzystnie wyglada w przypadku,gdzie jestesmy pod kreską. Te silniki nie sa tanie. Nie wiadomo jak wyglada sprawa wtrysków,turbiny,słowem całego osprzetu,a jezeli faktycznie jest zamysł auto zostawic na dłuzej,to trzeba by sprawdzic i zrobic wszytko na tip top,a to koszt pewnie juz ładnie ponad pieciocyfrowy.

Kolego kamorado,lepiej to sobie dobrze przelicz. Zrobisz po łebkach,a i tak wpakujesz kase,jednakze pewnosci nie bedziesz miał czy jest ok ,czy nadal mina.

Jezeli sie myle,to najmocniej przepraszam,nie chciałem obrazic.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 01-12-2015 o 23:37

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Widze ze do jednego sie skupa ze oszczedza na lawecie, ze assistance nie wykupił, ze lał olej z oliwek zamiast castrola, moze zamiast ropy lalem gaz, skoro wiecie wiecej to tak macie racje, auto nie widzialo mechanika odkąd go kupilem olej w silniku byl wiec co bede zmieniał, a ze gaz tani to lalem gaz. O i takie pierdu pierdu czeresienki. Za to wy(nie wszyscy ) macie assistance zniżki na lawety, i jednego mechanika w Polsce, Niestety trzeba myslec racjonalnie i nie cigac auta po calej polsce, jesli bedzie taka koniecznosc owszem ale robicie z tego nie wiadomo co jakby ten silnik byl jedyny a do niego jeden mechanik. Skoro wiecie wiecej prosze bardzo przyjechac zabrac auto zrobic, ja zaplace ale ma byc zrobione na zicher

Nie będę w te rozmówki wchodził bo mnie to rozśmiesza. Jak zrobię wystawie na sprzedaż może kto kupi niespełna rozumu za czapkę gruszek, dziękuje do widzenia.

- - - Updated - - -

Moze zbyt pochopnie,ale na miejscu autora,w sytuacji,gdzie jestem zadłuzony ( chyba,że nie jest to powazne obciazenie), sprzedałbym auto ,spłacił sie i wyszedł na prostą. Chetni bankowo sie znajdą. Nie chce nikomu zaglądac do portfela,ale wyglada mi to na mała tragedie i teraz ciezko z budzetem,a zadłuzac sie na kolejne tysiace po to by naprawiac auto-zagadkę,to srednio korzystnie wyglada w przypadku,gdzie jestesmy pod kreską. Te silniki nie sa tanie. Nie wiadomo jak wyglada sprawa wtrysków,turbiny,słowem całego osprzetu,a jezeli faktycznie jest zamysł auto zostawic na dłuzej,to trzeba by sprawdzic i zrobic wszytko na tip top,a to koszt pewnie juz ładnie ponad pieciocyfrowy.

Kolego kamorado,lepiej to sobie dobrze przelicz. Zrobisz po łebkach,a i tak wpakujesz kase,jednakze pewnosci nie bedziesz miał czy jest ok ,czy nadal mina.

Jezeli sie myle,to najmocniej przepraszam,nie chciałem obrazic.
    Nie róbcie ze mnie biedaka na litość Boską!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klonek
    Auto
    159 2.0 JTDm

Domyślnie

Nie przejmuj się niektórymi opiniami.
    Tak jak napisał kolega Andrzejsr, przefiltruj rozsądne wpisy i podejmij sam decyzję.

Najpierw trzeba jednak upewnić się co do tej kompresji lub jej braku i co konkretnie padło.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Ale to co _Ty_ lałeś, jak _Ty_ traktowałeś to auto, to tutaj ma znikome lub żadne znaczenie. To auto z przeszłością i tyle (daj spokój z wpisami w ASO jako gwarancją czegokolwiek) i żebyś mu co 1 kilometr olej zmieniał to pewnie nic by to nie zmieniło (zakładając scenariusz awarii jak u Bociana - zawalił ktoś wcześniej). Dostało po d.. pewnie jakimś przesadzonym chipem przed Tobą , brakiem zmian oleju jak należy czy cholera wie co tam się z nim działo.
    _Twoje_ dbanie, to może się zacząć dopiero teraz - od remontu. Dbałego.